Puseul de crestere de la 3 luni

Peste tot pe unde am citit despre puseele de crestere, scria ca cel de la trei luni e cel mai dificil, pentru ca bebe e mai mofturos, plange mai mult si trebuie sa te inarmezi cu multa rabdare sa poti trece cu bine peste.
Puseul de crestere e atunci cand copilul ia in greutate mai mult intr-o perioada foarte scurta si eventual doarme mai mult, mananca mai mult, e mai agitat, suparat.. cred ca e diferit la fiecare copil in parte.
Noi inca n-am scapat de colici. Nu sunt accentuate, rar se lasa cu plans trecator, dar durerea si disconfortul exista. Asa ca uneori e destul de mofturos.
De la trei luni, parca e mai energic si a inceput sa constientizeze mai bine lucrurile, sa „anunte” cand vrea ceva, de aceea nu stiu cat a durat puseul acesta de crestere. In afara de faptul ca manca mai mult pe timpul noptii nu prea au fost alte schimbari majore. Despre cat de agitat sau suparat a fost atunci nu stiu ce sa va spun pentru ca si acum e mai mofturos daca il supara burtica. A inceput sa se traga de spate destul de mult, pur si simplu isi arcuieste coloana, pentru ca e tot mai puternic si cand il tin in brate cateodata am impresia ca ar vrea sa o ia la fuga :). E greu sa il vad ca sufera, plange, se chinuie, dar sunt acolo langa el.
Faptul ca a luat in greutate, a fost vizibil. Cateva sute de grame in cateva zile s-au vazut repede, mai ales la baita cand iau fiecare bucatica in parte si mi se pare ca e mai „grosuta” :).
Pana la urma n-a fost asa de speriat si cu timpul trec toate. E o vorba care spune „cu rabdarea treci marea” pe care e bine sa ne-o insusim, nu numai cand copiii au pusee de crestere.
Stiu parinti care cedeaza in aceasta perioada pentru ca e obositor, copilul se trezeste foarte des sa manance, plange si se schimba foarte multe. Mamicile care alapteaza au nevoie de sustinere pentru ca in aceasta perioada au impresia ca raman fara lapte. Nu ramaneti fara lapte, e ceva trecator!
La voi cum a fost perioada asta?
Pe curand!
Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *