Dezvoltare Eduard

Am un bebelus de doua luni

nou nascut maternitate bebelus nastere naturala

Imi place caldura, poate pentru ca sunt nascuta primavara. Imi plac florile si mi-e drag sa le ingrijesc pe cele cateva pe care le am in apartament. Dar cateodata florile dau vesti proaste. Cum asa? Pai mie de exemplu Craciunitele mi-au zis ca vine iarna. Daa! Au bobocei de floare, ceea ce inseamna ca in mai putin de doua luni bate Mos Craciun la usa!

nou nascut maternitate bebelus nastere naturala

Anul trecut n-am facut un brad cum face toata lumea ci am luat unul mic, din acela facut din crengute. Anul asta nu stiu cum va fi, dar desi Edy e mic va avea un bradut. Cred ca va fi pe masura lui, nu unul mare, dar va fi!

Azi e zi de sarbatoare la noi, Edy implineste doua luni.

Nu sarbatorim, e doar un fel de-a spune 🙂 dar ne bucuram cum creste. Are peste 6 kilograme, iar mami isi simte deja spatele de cate ori il tine in brate. Asta e bine, semn ca se dezvolta normal 🙂

Inca n-am facut vaccinul de la doua luni, mergem vineri la doctor sa vedem daca a primit vaccinul. Oricum o sa scriu despre asta.

Primele doua vaccinuri obligatorii (BCG si Hep B) le-a facut la maternitate. Unul in mana, unul in picior. Cel de la manuta e acea „floricica” pe care o avem si noi de cand ne-am nascut. Nu se manifesta la fel la toti copiii, la unii e doar ca o grauncioara sub piele si apoi face o cojita care lasa semnul respectiv, iar la unii copii erupe, fiind ca un cos (care trebuie lasat in pace). La Edy se simte doar ca e ceva sub piele si e un punctulet mai inchis la culoare. Inca mai dureaza pana o sa se faca semn. Nu stiu cat.

Vaccinul de la doua luni stiu ca e mai pretentios, adica exista o posibilitate mare sa faca febra copilul si sa fie mofturos. Sper sa nu fie chiar asa neplacut.

La multe lunite, Edy!!

Pe curand!

Facebook Comments
Puseul de crestere de la 3 luni

No comments

Lasă un răspuns