Nou nascut si bebelus / Produse, cumparaturi, review

Nasuc infundat

Nu stiu cum a fost la altii, dar Edy, la putin timp dupa nastere, avea muci care nu il lasau sa doarma linistit. Nu e din cauza ca n-a fost aspirat bine la nastere, ci din cauza ca asa sunt caile lui respiratorii, mai pretentioase. Pentru ca sa il ajutam sa respire mai bine, am inceput cu folosirea Batistei bebelusului. Asta se foloseste la bebelusi pentru nasuc infundat.nasuc infundat
Pana ajungi sa fii insarcinata, poate doar pe la vreo prietena cu copil sau la vreo ruda mai auzi de acest dispozitiv de aspirat nasul bebelusilor. Altfel, te gandesti la o bucata subtire de bumbac cu floricele si gaurele pe care i-o pui pe fata sa nu-i bata soarele in ochi :).

Da, cred ca asa m-as fi gandit si eu daca nu vedeam cum arata la o alta mamica.

La putine zile dupa ce s-a nascut Edy am cumparat aspiratorul nazal. Pentru noi a fost cea mai tare inventie vazuta vreodata pentru ca pompitele nu au aceeasi eficienta. Stranutatul nu il ajuta cu nimic.
Dispozitivul e unul foarte simplu de folosit. Il montezi la aspirator si tragi mucii din nari cu miscari sus, jos, circulare si tot asa, cu mici pauze pana nu se mai aude nimic in nas. Noi puneam ser fiziologic si lasam un pic sa respire ii inmoaie inainte de aspirare.
Initial eram sceptica sa il folosesc prea mult, mai ales ca parerile sunt impartite asa ca turnam mai mult ser si aspiram doar o data pe zi, dar nu era destul. La el mucisorii nu erau in nas, nu se vedeau, dar se auzeau undeva in spatele nasului si uneori se ineca din cauza lor.
Pana la urma am inceput sa il aspiram de vreo trei-patru ori pe zi ca sa respire bine si intr-adevar se vedea diferenta, ca nu mai harcaia asa mult. Am trecut de la ser la apa de mare dar tot nu era desfundat de tot.
Pediatra ne-a zis ca sunt copii care n-au caile nazale drepte si poate fi o cauza pentru problema asta, pentru ca racit nu era. Ne-a recomandat sa cumparam un aparat de aerosoli si sa continuam si cu aspiratul. Noi am reglat si umiditatea din camera cu un umidificator, pentru ca si asta influenteaza respiratia. Era aerul un pic uscat, dar nu era sursa problemei.
Aparatul cu aerosoli a facut mult mai eficient aspiratul, pentru ca aerosolii ajungeau mai in profunzime si a fost din ce in ce mai bine. Dupa aerosoli il aspir cu Batista bebelusului si nu se mai aude ca se ineaca sau nu poate respira. E destul daca fac asta o data pe zi, uneori de doua ori, dar nu trebuie sa insist.
Apa de  mare am luat prima data Afrin (asa ne-a dat farmacista pentru ca nu avea ce am cerut), dar a fost mai mult chin. In primul rand nu poate fi aplicata din mai multe pozitii asa ca daca intorci flaconul un pic, nu mai curge si trebuie sa dai in aer pana functioneaza iar, ceea ce face sa se piarda mult. In plus, o pompita nu ajunge si trebuie mai multe timp in care ajungi iar sa nu mai curga.
De Sterimar auzisem ca ar fi cea mai buna de pe piata. Nu stiu daca e chiar asa, dar pentru noi chiar a fost cea mai buna. Adica dupa chinul cu Afrin mi se parea ca e prea multa cantitate la o aplicare si curge super. Ajunge o pompita in fiecare nara si inmoaie foarte bine. E mai scumpa, dar merita.
Voi v-ati confruntat cu probleme de respiratie? Cum ati procedat?
Pe curand!
Later edit: am mai crescut, am mai citit, si am aflat ca multi copii au aceasta problema iar medicii recomanda aerosoli si apa de mare. Problema de fapt se rezolva in timp. Aerosolii se folosesc doar la nas infundat. O sa imi fie si mie invatatura de minte!
Facebook Comments
Cumparaturi de Black Friday
Sshh, mami e aici! Asa se linistesc bebelusii

1 Comment

  • avatar image

    Aparat aerosoli

    nov. 07, 2016

    Reply

    Foarte util articolul.Felicitari

Lasă un răspuns