Diverse / Povestiri din viata

Vaccinul de la doua luni

Edy a implinit doua luni, ceea ce insemna ca trebuia sa facem urmatorul vaccin obligatoriu. Inainte de asta, l-am inscris la un doctor de familie. Dureaza pana face cerere si primeste vaccinul, asa ca sa nu lasati pentru ultima suta de metri. Nu e problema daca vaccinul nu e facut exact la doua luni, dar se decaleaza toate.

Ieri am fost si noi cu Edy pentru vaccin.  I l-a facut in picior si se numea Infanrix Hexa (impotriva difteriei, tetanosului, tusei magareasca, hepatitei B, poliomielitei, hib). Edy a plans un pic cand i l-a facut, dar si-a revenit repede. Ii era foame si a uitat de toate cand l-am alaptat. Apoi a adormit vreo cateva ore (cu o mica pauza de masa). Daca imi facea mie vaccin as fi avut mai putine emotii decat am avut pentru el :). Dar asa-s mamicile, nu?

Stiam ca exista posibilitatea sa faca febra si am intrebat de medic cum sa procedam.

Ni s-a zis sa luam supozitoare Novocalmin (dupa aceea am aflat ca e un medicament foarte puternic si ca nu e un sfat prea bun!). A zis sa avem pentru orice eventualitate, dar sansa sa faca febra e foarte mica. Daca totusi face, sa punem doar jumatate de supozitor si pe picior o bucatica de varza ca mai ia durerea si raceste zona daca e mai fierbinte.

Dupa ce ne-am plimbat prin oras, am ajuns acasa si Edy era un pic mofturos. Credeam ca e de la vaccin, ca il doare, asa ca am pus o bucatica de foaie de varza rece, dar in final am realizat ca problema e de la burtica – colicile.

Noi avem un termometru electronic de la Primii pasi pentru Edy si de cand s-a nascut i-am tot luat temperatura (la axila) ca sa vedem care e normalul la el. E bine sa facem asta pentru ca altfel nu stim daca e vreo diferenta, decat daca febra e mare. Stiam ca normalul la el e 36.4 sau 36.5. Dupa ce i-am facut baita si a mai stat un pic, mi s-a parut ca e mai fierbinte ca de obicei si cand am verificat era 37. Am considerat ca asta inca nu e febra si am zis ca daca va creste mai tare ii pun supozitor, dar pana ne-am culcat a scazut la normal.

N-a fost nicio problema dupa vaccin, nici macar nu il durea locul. Eu i-am facut masaj la piciorele ca in fiecare seara si i-a placut la fel de tare ca de obicei :). Cred ca ma asteptam sa fie mai rau cu vaccinul asta. La voi cum a fost?

Pe curand!
Facebook Comments
Micul dejun, cea mai importanta masa din familia noastra
Cu mami si tati sau in patut? Ce parere ai despre co-sleeping?

1 Comment

  • Vaccin 11 luni - Emoţii de mămică

    feb. 02, 2019

    Reply

    […] tetanosului, poliomielitei etc. Edy a plans un pic, dar mai putin decat la primele doua doze (2 luni si 4 luni). Si-a revenit imediat si pana am ajuns acasa deja uitase unde am fost sau cel putin asa […]

Lasă un răspuns