Vaccin – doua luni

Va spuneam ca Edy a implinit doua luni, ceea ce insemna ca trebuia sa facem urmatorul vaccin obligatoriu. Inainte de asta, copilul trebuie inscris la un doctor de familie si mai dureaza pana face cerere si primeste vaccinul, asa ca sa nu lasati pentru ultima suta de metri. Nu e problema daca nu e exact la doua luni, dar se decaleaza toate. Am mai auzit ca se poate face si la maternitate, dar nu stiu cum se procedeaza.

Ieri am fost si noi pentru vaccinul in picior (doar una din doze, restul se face si la 4 luni si mai incolo) care se numeste Infanrix Hexa (impotriva difteriei, tetanosului, tusei magareasca, hepatitei B, poliomielitei, hib). Edy a plans un pic cand i l-a facut, dar si-a revenit repede pentru ca ii era foame si a uitat de toate cand l-am alaptat, apoi a adormit vreo cateva ore (cu o mica pauza de masa). Daca imi facea mie vaccin as fi avut mai putine emotii decat am avut pentru el :). Dar asa-s mamicile, nu?
Stiam ca exista posibilitatea sa faca febra si am intrebat de medic cum sa procedam. Ni s-a zis sa luam supozitoare Novocalmin (dupa aceea am aflat ca e un medicament foarte puternic!) sa avem pentru orice eventualitate, dar sansa sa faca febra e foarte mica. Daca totusi face, sa punem doar jumatate de supozitor. Si mai putem pune pe picior o bucatica de varza ca mai ia durerea si raceste zona daca e mai fierbinte.
Dupa ce ne-am plimbat prin oras, am ajuns acasa si Edy era un pic mofturos. Credeam ca e de la vaccin, ca il doare, asa ca am pus o bucatica de foaie de varza rece, dar in final am realizat ca problema e de la burtica – colicile.
Noi avem un termometru electronic de la Primii pasi pentru Edy si de cand s-a nascut i-am tot luat temperatura (la axila) ca sa vedem care e normalul la el. E bine sa facem asta ca altfel nu stim daca e vreo diferenta, decat daca febra e mare. Asa ca stiam ca normalul la el e 36.4 sau 36.5. Dupa ce i-am facut baita si a mai stat un pic, mi s-a parut ca e mai fierbinte ca de obicei si cand am verificat era 37. Am considerat ca asta inca nu e febra si am zis ca daca va creste mai tare ii pun supozitor, dar pana ne-am culcat a scazut la normal.
Concluzia: n-a fost nicio problema dupa vaccinel, nici macar nu il durea locul. Eu i-am facut masaj la piciorele ca in fiecare seara si i-a placut la fel de tare ca de obicei :). Cred ca ma asteptam sa fie mai rau cu vaccinul asta. La voi cum a fost?
Pe curand!
Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *