Nou nascut si bebelus

Descoperirea manutelor

Mi-e foarte draga fotografia asta si mi-e drag cand Edy ma tine strans de degete. Inca nu trage singur decat de propriile bluzite, dar si-a descoperit manutele si e foarte incantat. Deci astazi vorbim despre descoperirea manutelor.descoperirea manutelor

Dupa cum v-am mai zis, copiii pur si simplu se trezesc dimineata si stiu sa mai faca ceva. Asa a facut Edy intr-o dimineata, acum vreo trei sau patru saptamani cred. Isi tinea pumnisorii stransi in fata si se uita incruntat la ele minute in sir. Mie si acum mi se pare amuzant cum se uita la ele.

Ii place sa si le bage in gura, isi suge degetele si deja are tendinta sa duca la gura ce ii cade in mana. Isi prinde bluzitele singur, dar de pe langa el inca nu trage. Daca ii pun cate o jucarie in mana, uneori nu o tine nici doua secunde. Alteori tine 10 minute fara sa ii dea drumul. Ii place sa il prind de manute si sa i le misc de colo, colo sau sa i le pupacesc. Se pare ca ei exploreaza cu manutele chiar si cand le baga in gura.

E o etapa importanta descoperirea manutelor.

Vor invata ca pot prinde singuri obiecte, ca pot face o gramada de lucruri. Se vor dezvolta abilitati motorii importante. Poti observa ca bebelusul intoarce capul daca ii arati ceva si este foarte atent. Va incepe sa isi frece ochii poate sau sa se traga de anumite parti ale corpului. Isi va duce picioarele la gura mai tarziu sau se va trage de urechi. Cu timpul vom vedea ca sunt etape firesti. Asta ii ajuta sa se dezvolte normal.

La voi cum se manifesta la acest capitol?

Pe curand!

 

 

Facebook Comments
Ingrijirea urechilor bebelusilor
Nasuc infundat

No comments

Lasă un răspuns