Nou nascut si bebelus / Produse, cumparaturi, review

Ingrijirea urechilor bebelusilor

Ingrijirea urechilor bebelusilor pentru mine este foarte importanta . Eu am avut otita de mica si la varsta de 4 ani am fost operata. Povestea e mai lunga, dar nu o sa detaliez, insa stiu ca afectiune parintilor se pot transmite genetic si copilul meu poate avea o sensibilitate in zona ORL asa cum am si eu. V-am mai scris si de nasul infundat cu care ne-am confruntat,  de aceea atentia e cu atat mai mare cu cat am vazut ca este ceva in aceasta zona.

Eu tin minte ca atunci cand eram mici, mama rula pe bat de chibrit putina vata si ne curata urechile (asta nu inseamna ca era si bine).

Acum a evoluat lumea si au aparut betele de urechi. Exista insa acel “exces de zel” pe care il au multi oameni (din cauza neinformarii). Baga betisorul pana langa timpan ca sa stearga bine, desi ceara din urechi are rolul ei si nu trebuie exagerat. Nu se face asa, iar la bebelusi lucrurile sunt si mai sensibile. Pana la o anumita varsta, interiorul urechii e diferit fata de cel a adultilor, in sensul ca e mai mic canalul auditiv, de aceea nu trebuie bagat nimic in urechile copiilor. Nimic nimic!

Exista pe piata betisoare speciale, ca cele pe care le vedeti in imaginea de mai sus. Acestea nu permit sa ajungeti in urechea interna, dar trebuie folosite cu mare grija. La bebelusi trebuie curatata doar partea exterioara (doar ce se vede). Nici macar nu e nevoie sa folositi betisoarele. Curatarea se poate face si cu un prosopel umed insa trebuie facuta pentru a pastra o buna igiena. Nu trebuie omisa partea din spatele urechii! Pentru mine e mai usor cu betisoarele, dar am grija sa sterg doar pavilionul urechii si sa nu exagerez cu nimic. Daca introduceti batul in ureche puteti impinge ceara in interior si se formeaza dopuri.
Voi cum procedati?
Pe curand!
Facebook Comments
Leganatul pe picioare si somnul
Pasta de dinti Blackwood - review

No comments

Lasă un răspuns