Nou nascut si bebelus / Produse, cumparaturi, review

Ingrijirea urechilor bebelusilor

Ingrijirea urechilor bebelusilor e

Ingrijirea urechilor bebelusilor pentru mine este un subiect foarte important. Cand eram mica am avut de multe ori otita, apoi la varsta de 4 ani am fost operata. Povestea e mai lunga, dar nu o sa detaliez pentru ca nu imi amintesc multe si as vorbi doar din auzite.

Stiu ca sensibilitatile parintilor pentru o anumita afectiune se pot transmite genetic si copilului. De aceea ma gandesc ca si fiul meu poate avea o sensibilitate in zona ORL asa cum am si eu. Am dat importanta mare acestui subiect inca de la nastere si m-am informat ca sa fie totul bine.

Tin minte ca atunci cand eram mici, mama rula pe bat de chibrit putina vata. Asa ne curata urechile, dar asta nu inseamna ca era si bine. Acum au aparut betele de urechi. Exista insa acel „exces de zel” pe care il au multi oameni (din cauza neinformarii). Baga betisorul pana langa timpan ca sa stearga bine, desi ceara din urechi are rolul ei si nu trebuie exagerat. Nu se face asa! La bebelusi lucrurile sunt si mai sensibile.

Cum procedăm cu ingrijirea urechilor bebelusilor?

Pana la o anumita varsta, interiorul urechii bebelusilor e diferit fata de cel a adultilor. Adica e mai mic canalul auditiv si la timpan se ajunge foarte usor. De aceea nu trebuie bagat nimic in urechile copiilor. Nimic, nimic!

Exista pe piata betisoare speciale, ca cele pe care le vedeti in imaginea de mai sus. Acestea nu va permit sa ajungeti in urechea interna, dar trebuie folosite cu mare grija. Daca introduceti batul in ureche, puteti impinge ceara in interior si astfel se formeaza dopuri.

La bebelusi trebuie curatata doar partea exterioara (doar ce se vede). Nici macar nu e nevoie sa folositi betisoarele. Curatarea se poate face si cu un prosopel umed, insa trebuie facuta pentru a pastra o buna igiena. Multi medici considera ca nici nu e necesar sa cumparam astfel de betisoare.

Nu trebuie omisa partea din spatele urechii! Acolo se poate irita pielea. Cand bebelusii sunt mici, au urechile mai apropiate de cap iar pliul acela sta mai strans. E bine sa verificati si pliul de deasupra urechii pentru ca si acolo se poate face iritatie.

Pentru mine e mai usor sa folosesc betisoarele cand e vorba de ingrijirea urechilor, dar am grija sa sterg doar pavilionul urechii si sa nu exagerez cu nimic.

Pe curand!
Facebook Comments
Leganatul pe picioare si somnul
Pasta de dinti Blackwood - review

No comments

Lasă un răspuns