Nou nascut si bebelus / Produse, cumparaturi, review

Ingrijirea urechilor bebelusilor

Ingrijirea urechilor bebelusului

Ingrijirea urechilor bebelusilor pentru mine a fost mereu un subiect foarte important. Cand eram mica am avut otita de multe ori. De aceea, la varsta de 4 ani, am avut o interventie chirurgicala. Puteam surzi fara acea interventie, insa acum e totul ok. Povestea e mai lunga, dar nu o sa detaliez, pentru ca nu imi amintesc multe si v-as spune doar din auzite.

Pentru ca unele sensibilitati ale parintilor pentru o anumita afectiune se pot transmite genetic, am avut in vedere zona urechilor inca din primele zile de viata. Am dat importanta mare acestui subiect si m-am informat mult referitor la ingrijirea urechilor bebelusilor.

Tin minte ca atunci cand eram mici, mama rula pe bat de chibrit putina vata. Asa ne curata urechile, dar am aflat apoi ca nu facea bine. Practic, faptul ca stergem ceara din urechi lasa loc de infectii si nu numai. Au aparut betele de urechi si odata cu ele acel „exces de zel” pe care il au multi oameni. Bagam betisorul pana langa timpan ca sa stergem bine, sa nu avem urechile murdare. Ceea ce nu stiu multi este ca ceara din urechi are un rol foarte important. Nu e necesar să o curățăm pe cea din interior, in niciun caz nu trebuie exagerat. La bebelusi lucrurile sunt si mai sensibile.

Ingrijirea urechilor bebelusilor e

Cum procedăm cu ingrijirea urechilor bebelusilor?

Pana la o anumita varsta, interiorul urechii bebelusilor e diferit fata de cel a adultilor. Adica e mai mic canalul auditiv si la timpan se ajunge foarte usor. De aceea nu trebuie bagat nimic in urechile copiilor. Nimic, nimic!

Exista pe piata betisoare speciale, ca cele pe care le vedeti in imaginea de mai sus. Acestea nu va permit sa ajungeti in urechea interna, dar trebuie folosite cu mare grija. Daca introduceti batul in ureche, puteti impinge ceara in interior si astfel se formeaza dopuri.

La bebelusi trebuie curatata doar partea exterioara (doar ce se vede). Nici macar nu e nevoie sa folositi betisoarele. Curatarea se poate face si cu un prosopel umed, insa trebuie facuta pentru a pastra o buna igiena. Multi medici considera ca nici nu e necesar sa cumparam astfel de betisoare.

Nu trebuie omisa partea din spatele urechii! Acolo se poate irita pielea. Cand bebelusii sunt mici, au urechile mai apropiate de cap iar pliul acela sta mai strans. E bine sa verificati si pliul de deasupra urechii pentru ca si acolo se poate face iritatie.

Pentru mine e mai usor sa folosesc betisoarele cand e vorba de ingrijirea urechilor, dar am grija sa sterg doar pavilionul urechii si sa nu exagerez cu nimic. Cred ca asa e cel mai bine.

In ceea ce priveste otita, asta este o alta discutie. Nu putem sa o prevenim mereu, insa e bine sa lasam urechile sa se protejeze cum stiu ele mai bine. O buna si corecta igiena ne poate feri de probleme, iar daca problemele totusi apar, medicul este cel mai in masura sa ne ajute.

Pe curand!
Dacă îți place să citești articolele mele și vrei să fii la curent cu ceea ce postez, mă poți urmări pe pagina de Facebook.
Facebook Comments
Leganatul pe picioare si somnul
Pasta de dinti Blackwood - review

No comments

Lasă un răspuns