Activitati si jocuri

Baloane de sapun. O varianta buna de distrat bebelusii

De curand am vorbit la telefon cu o persoana cu care nu m-am vazut de mult timp. Ii spusesem ca am bebelus si ma intreba ce face de pot sta eu de vorba. Eu i-am zis ca se joaca. A ramas foarte surprinsa de raspuns. Mi-a zis ca nu se poate ca un bebelus de cinci luni sa se joace (ea fiind mama unui copil de vreo 3-4 ani).
Dar Edy chiar se juca, asa cum poate el. Cu manutele care se chinuie pana prind ceva, cu degetele care chiar i se par interesante, cu jucarii pentru varsta lui pe care le priveste cu atentie, le intoarce si le baga in gura, cu piciorelele care ii ajung cam greu la gura, cu degetele lui mami si tot asa. Cand vorbim de joaca, nu inseamna ca l-am pus intr-o cutie cu nisip si i-am dat galetusa si lopeti si ma astept sa faca un castel. Dar poate unii asa isi inchipuie.
In ceea ce priveste joaca, are si Edy nevoie de schimbari. Se plictiseste de aceleasi lucruri si eu vreau sa ii diversific tot timpul. Uneori ii fac jucarii din ce am prin casa, o hartie colorata (sub supraveghere), o sticla de plastic (cu cateva fasole inauntru), ceva care sa-l atraga si care merge bagat in gura, eventual sa scoata zgomot, care sa nu mai fi vazut pana atunci si care nu-l poate rani. Citind pe internet (si chiar nu mai tin minte unde), am gasit interesant faptul ca la cinci luni, o varianta buna de joaca cu bebelusul ar fi baloane de sapun.
Nici una nici doua, am luat un pahar, am pus un pic de apa (un sfert de pahar) si putin sampon de bebelusi ca sa nu ii faca rau lui bebe si nici sa nu il usture ochii daca i se sparge un balon in fata (si eu am primit pontul asta), un pix de la care am scos pasta si m-am pus pe facut baloane. Sampon cred ca am pus cam trei lingurite sa zic.. Si de cateva zile fac baloane de sapun :). Edy e incantat la maxim si se uita atent la fiecare. Eu ma straduiesc sa fac baloane mari care coboara greu, pentru ca el incearca sa le prinda si le poate urmari cu atentie.
Asa ca.. daca vreti sa mai diversificati si voi, faceti baloane de sapun :). Si pe mine ma relaxeaza si  ma distreaza, asa ca de ce nu?Pe curand!
Facebook Comments
Socializarea in parc -prima etapa

No comments

Lasă un răspuns