Dezvoltare Eduard / Nou nascut si bebelus

Ce viseaza bebelusii?

Cand imi amintesc eu ce am visat, inseamna ca nu am fost foarte obosita sau am dormit mai mult decat era necesar. De cele mai multe ori, visele pe care mi le amintesc se leaga foarte mult de activitatile sau gandurile de peste zi, bineinteles distorsionate dupa cum vrea mintea mea. De visat, cred ca visez in fiecare noapte, dar prefer sa nu-mi aduc aminte, ca sa ma trezesc odihnita. Si de obicei asa se intampla. Dar ce viseaza bebelusii?

Tot timpul m-am intrebat ce viseaza ei. Am citit mult despre asta si se pare ca specialistii inca n-au putut sa se pronunte. Lumea din jurul meu zice ca ei visează „ingerasi”. Eu totusi cred ca toate senzatiile, sunetele pe care ei le vad sau aud se transforma in vise, incepand din uterul mamei. Acolo invata sa zambeasca, sa isi suga degetele, sa clipeasca, sa se miste.

Dupa nastere se inmultesc sunetele, bebelusul incepe sa vada si cred ca se dezvolta si visele odata cu el.

Inainte, Edy zambea uneori in somn, acum se intampla sa rada in hohote sau sa gangureasca. Cateodata maraie ca si cum ar incepe sa scanceasca, respira mai greu, se misca. Eu sunt convinsa ca viseaza ce a facut pana acum, in modul in care mintea lui poate percepe.

Tu ce crezi ca viseaza bebelusii?
Pe curand!
Facebook Comments
Eduard a implinit cinci luni
Hainute calcate si un produs minune

No comments

Lasă un răspuns