Parenting

Totul se intampla inainte de 6 ani

De curand cineva mi-a recomandat o carte despre psihologia copiilor. Ieri am terminat-o de citit si voiam sa va scriu cateva cuvinte despre ea. Este vorba despre „Totul se intampla inainte de 6 ani” de Ana Savin.  Eu am primit-o pe internet in format pdf si am citit-o pe telefon, dar se gaseste si in librarii. Nu incurajez descarcarea cartilor in format pdf, dar probabil daca as fi lasat-o deoparte nu o mai citeam.

Eu cred ca este o carte foarte interesanta, care raspunde multor intrebari pe care si le pun mamicile. De exemplu: „e normal sa simt asta acum?”, „las copilul sa planga?”, „ce ii spun daca ma intreaba de unde vin copiii?”, sau „cum ii spun ca va avea un fratior?”. Bineinteles, cartea „Totul se intampla inainte se 6 ani” e mult mai ampla, cu exemple simple, pe intelesul tuturor. Pune accent pe perioada dificila de la 2 la 5 ani.

Si noi am vrea un fratior sau o surioara pentru Edy. Stiu ca e dificil sa faci un copil sa inteleaga ca trebuie sa isi accepte fratele, asa ca m-a interesat aceasta parte. Fiindca Edy inca e mic, am de gand sa o recitesc peste un an. Cred ca daca as putea face tot ce se recomanda in carte, ar fi ideal. Sunt sigura ca toate mamele au scapari (si eu am) si uneori, chiar daca ne propunem ceva, la nervi s-ar putea sa reactionam diferit. Cu vointa si rabdare trecem peste. Si cartea ne arata cum putem trece peste.

Macar un lucru daca il invatam si il aplicam, e un castig si va fi ceva pozitiv pentru copilul nostru.

Cred ca e grozava si pentru mamicile care au mai multi copii, pentru ca desi au experienta, nu inseamna ca nu au facut greseli.

Va invit sa o cititi si sa imi lasati impresii. Daca nu aveti voi timp, dar stiti ca ati putea ajuta o mamica recomandand-o, faceti asta!

Pe curand!
Facebook Comments
Eu te-am facut, eu te omor!

2 Comments

 • De unde vin copiii? Ce știe fiul meu la aproape 4 ani? - Emoţii de mămică

  iul. 11, 2018

  Reply

  […] ne vom plia pe întrebările lui. Îmi amintesc că am citit despre această întrebare și în Totul se întâmplă înainte de 6 ani. Cartea nu e despre acest subiect, e despre lucruri pe care ar trebui să le cunoaștem despre […]

 • Vârsta de 4 ani, o mare provocare pentru noi - Emoţii de mămică

  iul. 06, 2019

  Reply

  […] nicăieri câteva cuvinte care să mă îmbărbăteze. Mi-am amintit că am citit de mult cartea „Totul se întâmplă înainte de 6 ani” de Ana Savin și că acolo scria despre asta. Am reluat cartea și am găsit fragmentul care m-a readus pe linia […]

Lasă un răspuns