Nou nascut si bebelus

Un mic sfat si o carte – Mama si Copilul

Mama și copilul

Astazi vreau sa va dau un mic sfat si sa va spun despre o carte despre care probabil ati mai auzit. Sunt trista cand citesc sau aud despre cate situatii sunt in alte familii la venirea unui copil pe lume. Desi bebelusul ar trebuie sa lege o familie, sa-i apropie pe noii parinti, nu e tot timpul asa. Uneori parintii sunt cei ok si chiar si asa, apar terte persoane care sa strice ce au cladit ei bun si frumos.

Fiecare parinte are dreptul sa isi creasca copiii asa cum crede ca e bine. O recomandare pentru mamici este cartea Mama si Copilul. Va raspunde la multe intrebari si va asigur ca veti sti mult mai multe dupa ce cititi. Ceea ce nu mi-a placut la aceasta carte este partea de diversificare. Mi se par informatiile un pic invechite, insa este strict o parere personala.

Cartea Mama si Copilul cuprinde multe informatii bune si o puteti citi si de pe internet. Se gaseste in format pdf.
Dragi mamici care treceti prin situatii dificile, vreau sa va dau un sfat, desi eu nu am obiceiul sa dau prea multe sfaturi. In primul rand nimeni nu s-a nascut invatat. Nici parintii, nici rudele care vin si va arata cum trebuie tinut, hranit, culcat, alaptat etc bebelusul. Si ele au fost stangace si nu s-au descurcat tot timpul, dar acum ca au trecut deja prin asta, se simt invatate si au tendinta sa ne faca sa ne simtim nestiutoare si neexperimentate.

Sfatul meu e sa cititi tot timpul, orice. Google poate fi prietenul care stie de toate si nu va impune nimic. Orice intrebare legata de alaptare, scaunul bebelusului, buric, baie, ce e normal, anormal, despre par, dinti, maini, picioare, absolut orice vreti, scrieti pe Google si veti avea un raspuns probabil mai bun decat al rudelor. Puteti citi ce zic specialistii sau sa vedeti parerile mamicilor pe forumuri si in functie de ce cititi puteti lua o decizie. Va veti simti mai informate. Puteti lua decizii impreuna cu sotul, nu va lua altcineva decizia pentru voi.

S-au schimbat multe, avem informatii multe la dispozitie, asa ca nu trebuie sa ne bazam pe ce ni se spune. Noi am crescut intr-un fel, sa facem in asa fel incat copiii nostri sa creasca mai bine.

Pentru alte tipuri de probleme trebuie sa va pastrati calmul si intelepciunea, sa le puteti depasi. Copilul are nevoie de voi linistite si puternice, pentru ca agitatia si problemele se opresc si asupra lui. Discutati cu sotul orice sau daca nu e posibil, cu cineva apropiat, daca asta va face bine, poate va poate ajuta. Acum copilul ocupa locul I si in unele cazuri, mama trebuie sa fie si tata si desi e foarte greu, nu va puteti opri din drum.

Eu va urez succes, mult calm si copii frumosi!

Pe curand!

Facebook Comments
Obiceiuri ortodoxe dupa nastere
Ce viseaza bebelusii?

No comments

Lasă un răspuns