Dezvoltare Eduard / Nou nascut si bebelus

Achizitiile la bebelusi

Despre acest termen nu am auzit de mult timp. Cred ca de cand a inceput Edy sa reactioneze la ele mai tare. Si nu, nu ma refer la cumparaturi, ci la lucrurile noi care dau bataie de cap bebelusilor. Sa va explic.
De ceva timp, Edy se trezea din somn ziua plangand. Credeam ca se sperie ca nu sunt langa el initial, dar si cand eram langa el plangea. Uneori se foia noaptea sau se trezea scancind si initial am zis ca ii cresc dintisori, apoi ca e puseu de crestere, apoi am citit despre achizitii.
Se pare ca toate lucrurile noi pe care le invata bebelusii se numesc asa si uneori duc la o suprasolicitare care se manifesta prin agitatie. Parintii uneori simt ca ii depaseste situatia, mai ales ca intre lunile 6 si 9 sunt mult mai accentuate aceste stari.
Ca sa trecem peste toate ne trebuie rabdare, sunt lucruri normale si trec cu timpul. Se recomanda evitarea televizorului si a vizitelor in perioade in care bebelusul e mai agitat pentru a trece mai usor peste.
Acum doua nopti de exemplu, Edy era frant dar cand sa adoarma isi aducea aminte de picioare si incepea sa se joace cu ele. L-am tinut in brate pana a adormit ca altfel mai stateam si ne jucam o ora.
Voi cunosteati termenul? V-ati confruntat cu asa ceva?

Pe curand!

Facebook Comments
Descoperirea picioarelor
Puseul de crestere de la 6 luni

2 Comments

 • avatar image

  Anonim

  mart. 27, 2015

  Reply

  Da din pacate.... aproape in fiecare noapte. Si avem 9 luni deja. Si credeam ca totul are leg cu dintisorii care ne chinuie si abia azi a spart primul gingia si cu faptul ca vrea sa ne simta lg el. Noaptea cd plange ii dam ceai, iar el ne prinde de deget cu o manuta si cu cealaltă ne pipaie/ mangaie. Am pus-o pe nevoia lui de a ne sti aproape..... Dar am aj la epuizare de atata nesomn..... Ma buvur ca am descopetit blogul tau. Cum ma pot abona? Merci. Noaptea buna. Gianina

 • avatar image

  Mami si Copilul

  mart. 27, 2015

  Reply

  Bine ai venit pe blog! Imi pare rau ca treceti prin asta. Si simptomele de la dintisori, din cate stiu, apar cu mult timp inainte ca dintele sa sparga gingia, asa ca poate uneori nu v-ati inselat. O sa treaca si asta..
  Ai in stanga sus casuta sa te abonezi prin e-mail. Daca intri de pe mobil acceseaza varianta pentru desktop ca sa vezi casuta din stanga. Daca nu reusesti mai lasa un mesaj. Puup!

Lasă un răspuns