Povestiri din viata

Hainute spalate

In ceea ce priveste spalarea hainelor, fiecare are un stil anume. Eu spal aproape toate hainele la masina de spalat, dar uneori sunt si exceptii. De exemplu sotul meu are o camasa cu alb si bleumarin pe care nu am curaj sa o pun la masina.

Hainele noi nu obisnuiesc sa le spal inainte de purtare, decat pe cele care vin direct pe piele (body, pantaloni) dar cele pe care le-am avut la maternitate le-am spalat si calcat pe toate de cand eram insarcinata, sa le am pregatite.

Eu il schimb pe Edy destul de des si hainele de stat in casa sunt altele decat cele de oras, pentru ca nici noi nu ne imbracam in casa cu cele de oras.
Nu folosesc detergent special pentru bebelusi ci detergent normal, iar balsam nu pun deloc la hainele lui. Stiu ca sunt pe piata sensitive pentru bebei dar noi am hotarat sa il obisnuim cu ceea ce folosim noi in mod obisnuit, pentru ca el are contact si cu hainele noastre, cu lenjeria de pat, prosoape etc. Hainele le spal la masina de spalat separat de ale noastre si fiindca are multe albe le punem la temperatura mare. Cele pentru oras sunt de multe ori colorate si le pun ori la un program mai scurt la masina (30 de grade), ori daca nu am multe sau cred ca iese culoarea din ele, le spal la mana.
Detergenti eu folosesc Ariel si Persil si pentru noi si pentru el si respect cantitatea recomandata de producator, ba chiar la hainele lui Edy pun mai putin. De obicei oamenii au exces de zel si pun mai mult „sa fie curate” dar cred ca nu se pot clati la fel de bine. Eu nu dau de obicei clatire suplimentara. De uscat, le usuc pe balcon, sau pe calorifer (acum cat e frig). Nu am suport pentru rufe in casa dar nu as avea nimic impotriva sa il folosesc.
Pana acum nu au fost probleme de la detergent si sper nici sa nu fie. Voi cum procedati?Pe curand!

Facebook Comments
O suta!
Somnul parintilor dupa nasterea bebelusului

No comments

Lasă un răspuns