Produse, cumparaturi, review

Masuta de schimbat, utila sau nu?

visează

Cand am cumparat patutul, acesta a venit la pachet cu masuta de schimbat. Auzisem pareri pro si contra referitoare la ea. Unele mamici o folosesc intens, altele nu. Unele spun ca e doar un loc de depozitare, un moft, dar daca tot era cu patutul, nu era sa o las la magazin :). Unele mamici o cumpara separat inca de inainte sa vina bebelusul pe lume, dar oare merita achizitia?

Pentru ca am avut, eu am folosit-o, dar daca nu o aveam, sigur nu plangeam dupa asa ceva. Varianta clasica a schimbatului scutecelor este pe pat, cu un prosop sau salteluta speciala (se gaseste de cumparat). Acum fiecare decide ce ii este necesar. Masuta de schimbat necesita ceva moale de pus in plus (daca nu are), nu se pliaza (nu stiu daca exista si care se pliaza) si ocupa loc (mai ales daca e separata de patut).

Exista aleze care se strang si pot fi luate in geanta cand mergeti undeva. Parerea mea e ca sunt cele mai practice si daca aveti asa ceva, o alta masuta nu va e necesara. La un moment dat bebelusul e mare si atat de activ incat nu mai sta pe masuta de schimbat. Atunci e nevoie de un spatiu mai mare si mai sigur, iar patul cu aleza permite asta.

Eu inca il mai schimb pe Edy pe masuta, dar trebuie sa am grija sa pun ceva moale  si pe margini pentru ca loveste tare cu picioarele.

Masuta pe care o am eu are si centura, lucru care ma incanta. E un mare plus. Uneori il curat pe Edy si apoi ma duc sa deschid robinetul ca sa curga deja apa calda cand merg sa il spal, timp in care ii pun centura. Mi-ar fi frica sa il las fara, acum ca a mai crescut. Si cand sunt langa el ii pun, ca masura de precautie, ca nu stiu ce ii trece prin cap intr-o clipa a mea de neatentie.

Pe internet se pare ca sunt lucruri diferite saltelele de infasat cu cele de schimbat, dar practic ideea e aceeasi. Nu stiu de ce se face asa diferenta. Preturile variaza in functie de cat de „sofisticate” sunt si fiecare alege in functie de nevoie, pentru ca oferte sunt destule.

Voi cum procedati cu schimbatul copilului? E nevoie de masuta sau salteluta speciala?Pe curand!

Facebook Comments
Triumf in bucatarie
Cum alegi caruciorul pentru bebelus?

No comments

Lasă un răspuns