Nou nascut si bebelus / Povestiri din viata

Toti parintii au… auzenii

visează

Cine are copil mic care plange, care poate cadea din pat sau nu poate cobori singur de pe pat, a simtit macar odata in viata ca are auzenii. Ah, nu stii la ce ma refer? La acele momente in care lasi copilul un pic in dormitor si te duci dincolo si orice zgomot ti se pare ca vine de la copil. Cand le auzi, vii la el intr-un suflet pentru ca stii ca daca te vede isi revine, dar el nu are nimic, e exact cum l-ai lasat.

Cand tocmai a adormit, te duci sa speli o cana la bucatarie, dar ti se pare ca bebe plange. Te duci la el si il vezi ca doarme neintors. Sau ai vrea sa faci un dus cat puiul doarme. Nu te bagi cu totul, pentru ca stii ca se trezeste des, asa ca alegi sa te speli pe cap la marginea cazii (ca sa intervii rapid in caz de ceva) si tocmai cand ti-ai umplut parul de clabuci, ti se pare ca se aude. Inchizi apa si stai asa o vreme si iti dai seama ca el nici macar nu a miscat.

E amuzant ca avem auzenii 🙂

Stiu ca e un cuvant care nu exista in dictionar, dar asa imi ziceau mie rudele cand mi se parea ca se aude ceva si nu se auzea. Cand devenim parinti, cred ca responsabilitatea ne rasuna in minte. Ne asteptam mereu sa fie nevoie de noi, probabil.

Eu am auzenii zilnic 🙂 si de asta nu cred ca e cineva care n-a patit asta nici macar o data. Dar face parte din cresterea copilului, chiar daca uneori e amuzant. M-am obisnuit deja. Tu o patesti des?

Pe curand!

Facebook Comments
Porumbei si fantana arteziana
Cat timp e prea mic?

No comments

Lasă un răspuns