Dezvoltare Eduard

Tata

Edy a implinit 8 luni acum doua zile. La aceasta varsta, bebelusii au deja un vocabular mult mai bogat, bineinteles de silabe sau cuvinte fara sens, tipete si chiuieli, dar ma refer ca sunt mult mai vorbareti ca pana acum.

Ma-ma-ma a spus prima data pe la 4 luni, apoi o perioada n-a mai spus, apoi repeta da-da si mai iesea ta-ta, apoi a inceput iar cu ma-ma cand era suparat si vroia in brate, dar alaltaieri a zis clar si frumos „tata”. De doua zile repeta, dar nu iesea niciodata asa frumos. Mi s-a umplut sufletul de drag sa ii aud primul cuvant clar. Si uneori se uita asa frumos si repeta, ca imi vine sa il tot pupacesc.

Stiu ca multe mamici asteapta sa spuna prima data „mama” dar se pare ca ei spun ceea ce li se pare lor mai usor, in functie de cum li se dezvolta limbajul. Nu inseamna ca sunt mai atasati de tata sau ca au ceva cu mama ci pur si simplu asta vor sa spuna, la fel cum spun ga-ga, ba-ba, pa-pa sau da-da.
Si copiii din alte tari au tendinta sa spuna mama sau tata desi poate in limba respectiva parintii se numesc altfel.
Edy a inceput sa faca legatura intre lucruri, sa se uite inspre ele cand il intrebam (de exemplu: unde-i becul?) si cred ca stie si de mama si tata dar inca nu se poate exprima asa bine. Nu va ganditi ca stie de prea multe, ci lucrurile pe care i le aratam in mod frecvent.
In ceea ce priveste mancarea, am inceput sa ii dau cate ceva si seara sa manance, dar nu tarziu ci in jurul orei 18. Am introdus si galbenus de ou si carne si mananca din ce in ce mai bine pentru ca invata sa mestece.
De aproape doua saptamani am inceput sa antrenam muschii picioarelor pentru mers. La inceput nu statea deloc, dar am exersat si a tot evoluat.
Cam atat pentru azi. Mai repetam „ta-ta-ta”, mai papam ceva si in curand la nani.
Pe curand!

Facebook Comments
Noua luni de la nastere. Cum se dezvolta baietelul nostru?
Bebe sta in fundulet

2 Comments

 • avatar image

  Anca

  mai 13, 2015

  Reply

  :) si al meu tot DA-DA spune de vreo 2 zile. Sunt tare simpatici.

 • avatar image

  Mami si Copilul

  mai 13, 2015

  Reply

  Asa e :)

Lasă un răspuns