Dezvoltare Eduard / Nou nascut si bebelus

Cum adoarme Edy?

In ultimul timp Edy are parte de multe achizitii noi asa ca e ocupat cam tot timpul. Cand il pun in fund se intoarce, daca e pe burta se rostogoleste,  daca nu vrea nici asa, mergem prin casa, dar rar se intampla sa stea linistit intr-un loc. Si daca ziua e asa, cand i se face somn sa nu credeti ca e diferit :).

Edy adoarme la san. Asa as putea spune daca nu as baga in seama ritualul pe care le are pana cand chiar adoarme la san.
Sa zicem ca il observ ca se freaca la ochisori, ii e somn, ceasul arata ora 22.15 si Edy inca se joaca. Inchid lumina, aprind lampa de veghe, el rade la mine si e fascinat ca s-a stins becul (are o atractie deosebita fata de stinsul si aprinsul luminii). Ma bag langa el in pat, scot sanul si il vad incantat cum intinde mana sa ajunga la mine. Il dau mai aproape si el stie ca e momentul sa doarma. Dar abia a invatat sa se rostogoleasca de doua ori in trei secunde si tot timpul in capatul opus mie, gaseste o perna, o paturica, tablia de la pat, ceva cu care poate sa se mai joace. Il aduc spre mine, suge de doua-trei ori, se uita la mine si zambeste strengar, mai suge doua guri apoi se intoarce si mai apuca ceva din pat. Il strig, isi aduce aminte ca sugea si revine la san. Suge, dar il pufneste rasul. Se intoarce iar, rade, se ridica in patru labe, se alinta, gangureste. Il indepartez de obiectul de care se prinde din nou, dar el mai exerseaza cateva silabe si testeaza iar sa vada daca se poate deplasa in patru labe. Cam asa ne jucam 15 minute. Apoi, daca nu ii e foame mare, cand vrea sa doarma suge trei minute si apoi se intoarce cu spatele la mine si adoarme instantaneu.  Daca ii e foame suge mai mult, uneori si o ora dar doarme. Cand lasa sanul ramane pe o parte sau pe burta. Rar doarme cu fata in sus. Noaptea se mai rostogoleste prin pat, isi cauta locul si adoarme la loc.
Imi place ca e vesel seara la culcare si am noroc ca m-am obisnuit sa adorm mai tarziu, asa ca nu ma deranjeaza deloc. O sa imi fie dor de momentele astea, sunt sigura..Pe curand!

Facebook Comments
Ce sa ai in geanta cand iesi cu bebe afara?
Punem copilul in premergator?

No comments

Lasă un răspuns