Diversificare si autodiversificare / Mancare, sanatate, retete

Omletă pentru bebeluși 8 luni+

Ieri am facut omletă pentru noi la micul dejun și trebuie să mă laud ca fac o omletă delicioasă. De fapt iese ca o clătită mai mult, pentru că nu pun deloc ulei. Mie nu imi place omleta aceea prăjită care se umfla mult, mi se pare ca e prea grasă, iar la micul dejun îmi taie orice poftă de mâncare.

Dacă pentru noi am facut omletă, am zis să îi fac și lui Edy o mini omletă să pape și el. Am scris în titlu că e pentru bebe de peste 8 luni pentru că noi atunci am introdus gălbenușul. Fiecare are dreptul să aleagă când îi dă și ce îi dă copilului.

Nu i-am facut omletă cum fac pentru noi, pentru că nu vreau să îi dau încă nici sare, nici albuș de ou, așa că am folosit un gălbenuș, puțin unt nesărat și o ceapă verde.  Atât.

omleta bebelusi

Cum am făcut omleta?

Într-un castron am pus gălbenușul de ou, am tăiat ceapa verde mărunt (mai puțin de jumătate de ceapă din partea albă și din codițe) și am mai adăugat un vârf de cuțit de unt. Am amestecat cu o lingură și apoi am pus compoziția într-o tigaie de teflon.

Am dat cu putin unt pe tigaie cât să nu se prindă niciun colțișor, să nu se rupă omleta, ca să poată fi ținută bine în mână.

După un minut am întors-o să se rumenească puțin și pe cealaltă parte. Nu trebuie ținută mult.

Apoi am scos-o să se răcească pe o farfurie.

Ceapa verde îi dă un gust grozav. Lui Edy i-a plăcut foarte mult, a mâncat-o pe toată și el chiar nu e mâncăcios. Puteți adăuga brânză, cașcaval, ardei gras sau ce îi mai place bebelușului vostru.

Sper să încercați și să îmi lăsați un mesaj dacă a avut succes.

Pentru noi fac omletă din două ouă întregi pe care le bat cu puțină sare și apoi le pun în tigaie (pe care o ung la fel de puțin cu unt). Când începe să se vadă aproape coaptă, pun cașcaval, ceapă, brânză sau orice vreau eu, pun omleta în două și o mai las puțin să se coacă bine. Nu o întorc. Iese în formă de semilună, iar în interior va avea caşcavalul topit sau ce am adăugat. E delicioasă!

Pe curând!

Facebook Comments

3 Comments

  • avatar image

    mopana

    Iul 27, 2016

    Reply

    Eu nu prea mananc omleta, dar cred ca as incerca-o pe a ta :)

  • avatar image

    racoltapetru6

    Iul 28, 2016

    Reply

    Îmi plac ideile tale, mai ales că sunt un amator de omletă. Cu ulei natural de floarea soarelui, făcut la rece și cu o savoare deosebită. Cu ceapă verde și cașcaval, e minunată!

    • avatar image

      emotiidemamica

      Iul 28, 2016

      Reply

      Ma bucur ca mai sunt amatori ca noi. Si noi facem cu mult cascaval.. dar atunci era Edy mic :)

Lasă un răspuns