Povestiri din viata

Porumbei si fantana arteziana

porumbei si fantana arteziana

Edy e fascinat de ceea ce vede afara cand iesim in oras. Daca ar fi dupa el, s-ar juca cu mingea, ar merge cu bicicleta si ar admira porumbei din centrul orasului 🙂 sau cel putin modul in care se uita cand vede copiii facand asta, ma face sa cred ca ar fi activitatile lui preferate. De obicei in centru lumea vine pregatita cu seminte, grau sau covrigi asa ca porumbeii se aduna tot timpul la mancare. Si eu am seminte in geanta pentru cand mergem acolo :). Ultima data am privit porumbeii cum beau apa in fantana arteziana. Edy era de-a dreptul fascinat.

Ii place si apa, s-ar balaci acolo langa porumbei, dar asta nu se poate.

Nu inteleg de ce unii copii (mai mari) se uita cu drag la porumbei iar unii ii fugaresc si parca se razbuna pe ei. Vad cate un copilas care mai mai ca ar prinde biata pasare sa o peneasca bine sau sa o tranteasca de pamant si apoi sa salte de bucurie. Eu as vrea ca Edy sa nu fie asa rautacios, dar trebuie sa mai citesc sa vad de ce unii copii au tendinta asta. Trebuie sa existe o cauza.

Pe Edy eu il tin pe marginea fantanii arteziene si il las sa vada de aproape cum beau porumbeii apa. Pe toata marginea erau copilasi care stateau asa. Am vazut un copil care voia sa vada de sus si tot ruga parintii sa il urce acolo iar ei tot ziceau „nu-i voie”. Stiu ca fiecare decide pentru copilul sau, dar cand alti copiii fac un anumit lucru cum ii explici ca el nu are voie? Sau ii explici, dar ochii lui vad altceva. Nu devine confuz?

Fantana arteziana e foarte joasa si e destul de lata pe margine ca sa poata sta lumea cu fundul.  In unele zone e uda marginea daca adie vantul, dar in rest se poate sta fara probleme. Nu vad niciun pericol daca tii copilul sa se uite la apa si la porumbei. Trebuie sa intelegem ca sunt curiosi si au nevoie sa vada.
Daca trec pe langa fantana si Edy e in sling se aburca sa vada, ma trage de unde poate ca sa ajunga cu privirea. Cum sa nu il duc sa vada? Si eu as sta acolo o ora sa privesc.  Ma linisteste si ma incanta.
Voi aveti porumbei si fantani arteziene? Lasati copiii acolo?

Facebook Comments
Piata si ciresele
Toti parintii au... auzenii

No comments

Lasă un răspuns