Diverse / Povestiri din viata

Bebe isi scrasneste dintii

Scrasneste dintii
Fiul meu avea, la varsta de 10 luni, toti incisivii centrali. Cei de jos erau destul de mari mari, dar cei de sus abia se zareau de sub gingie. Cand i-au iesit aceia de sus, isi scrasnea dintii mereu. Facea mult zgomot, iar pe mine ma ingrozea asta. Ma gandeam ca vor crapa, ca se vor ciobi si ca acest obicei va deveni un tic.

Bruxismul (asa se numeste in termeni medicali scrasnitul dintilor) la bebelusi nu se poate asocia cu stresul sau cu boli neurologice, asa cum se intampla uneori la adulti, ci se datoreaza eruptiei dentare. Dintisorii inca nu sunt bine aliniati, gingiile sunt inca inflamate si dau mancarimi si disconfort. De aceea bebelusul isi scrasneste dintii. E ceva nou pentru el si e un mod de a descoperi noile „aparitii” din propria gura.

Bebelusul isi scrasneste dintii. Va deveni asta o obisnuinta?

Bruxismul la bebelusi apare temporar. Stiu ca suna aiurea cand face asta. Poate si tu ai impresia ca ii va rupe daca mai continua, dar nu prea ai ce face. Si pe mine ma trec fiori de fiecare data cand aud acel zgomot. Ma gandesc ca ii sare smaltul de pe dinti sau ca ii crapa daca mai continua, dar sansele sunt destul de mici sa se intample asa ceva. In plus, acestia nu sunt dintii definitivi.

Exista pe piata diferite geluri sau spray-uri care calmeaza mancarimile gingiilor si mai amelioreaza din disconfortul celor mici aflati in toiul eruptiei dentare, insa asta nu ne garanteaza faptul ca nu isi va mai scrasni dintii. Uneori o fac doar din curiozitate.

Cand dintii cresc mai mari, copilul se obisnuieste cu ei si va inceta sa faca asta. Probabil pana data viitoare, la urmatorii dinti. Dar nu e nimic, e o etapa care va trece ca si celelalte… cu rabdare.

Copilasul vostru face lucrul asta?
Daca iti place să citești articolele mele și vrei să fii la curent cu ceea ce postez, mă poți urmări pe pagina de Facebook.
Facebook Comments
Artificii
Bebe fashion

No comments

Lasă un răspuns