Parenting

Edy bate din picioare

Ieri ma pregateam sa ies la plimbare. Aveam telefonul descarcat aproape complet, dar incarcatorul i-l dadusem lui Edy sa se joace cat timp eu ma imbracam. De obicei cand ii schimb activitatea, il iau sau vreau ceva de la el, il anunt: mergem la baie sa ne spalam, da-mi mie pixul sa nu te murdaresti, acum ne imbracam, schimbam pampersul etc. Chiar daca el nu imi da lucruri si i le iau eu din mana, inainte sa le iau, il pregatesc vorbindu-i.

Ieri insa nu a fost asa (in ceea ce ma priveste). Cred ca ma gandeam la iesirea de afara si la faptul ca telefonul meu e descarcat, habar n-am. Am vrut sa il iau pe Edy sa il imbrac, i-am luat incarcatorul din mana fara sa il anunt si el a inceput sa bata din picioare si sa se incordeze, era foarte nervos si avea o tentativa mare de plans. Mi-am dat seama de greseala, dar era prea tarziu. Nu i-am mai dat incarcatorul ca sa ii intru in gratie, l-am luat in brate si l-am dus la geam, i-am zis ca mergem afara si ca urmeaza sa ne imbracam. Si-a revenit foarte repede, dar eu am ramas la gandul cum va fi cand va mai creste. Acum functioneaza distragerea atentiei, dar mai tarziu trebuie schimbata tactica.
Noi, parintii, facem multe greseli dar daca le constientizam, putem face in asa fel incat data viitoare sa ne controlam tot mai bine. A fost vina mea si recunosc. Cu ocazia asta am aflat si cand incep tantrumurile, chiar daca a fost level one acum :). Si am mai aflat si ca Edy stie sa bata din picioare.Pe curand!

Facebook Comments
Versuri pentru copii mici I
Te-ai lovit!

No comments

Lasă un răspuns