Povestiri din viata

Gafa sau nu?

Cand te uiți fugitiv la un copil mic nu poți deosebi tot timpul dacă e băiețel sau fetiță. Trăsăturile nu sunt foarte accentuate, părul în general e foarte scurt și puțin, hainele și cerceii mai fac uneori diferența. Dacă  te apropii și te uiți mai bine poate iți mai dai seama, dar altfel e mai greu.

Eu când ies în oraș am obiceiul sa îi vorbesc lui Edy când vede ceva: „uite florile, cpacul, becul, copiii, băiețelul, fetița etc”.  Cred ca dau mai multă importanță reacției lui decât obiectului sau persoanei despre care îi spun. M-am obișnuit să îi repet lucruri și dacă tot zic „uite băiețelul” de câteva ori, parcă îi văd băieței pe toți.
Ieri am făcut însă o gafă. Ii tot arătăm lui Edy băieței și fetițe și la un moment dat mă opresc și îi zic iar: „uite băiețelul”. Am văzut un cercel, dar nici prin cap nu îmi trecea sa zic ca e fetiță. Cred ca nici nu am realizat. Citisem mai demult pe un grup de pe facebook că unele mamici fac gaură în ureche la băiețel și pun un cerceluș mic. Nu știu dacă e o moda sau ceva frecvent dar mi-a rămas așa fixat în cap lucrul ăsta, că eram convinsă că e un băiețel cu un cercel (pe celălalt nu îl remarcasem). Era un copil tare simpatic, îmbrăcat într-o cămașă bleu largă și cu niște jeanşi bleu deschis, aproape cheliuță, dar la față  nu m-am uitat pentru că alerga.
Dar mămică ei m-a auzit și a zis „e fetiță” și a început sa râdă. M-am simțit cam jenată și mi-am cerut scuze dar ea a recunoscut că îmbrăcămintea e mai.. „masculină”. Pe mine nu m-ar deranja dacă cineva de pe stradă ar greși si ar spune de Edy că e fetiță dar am o prietenă  care știu  că  se suparase pe cineva că a greșit. Poate asta m-a făcut  să  mă simt așa prost.
Tu ce zici? Am făcut o gafă? Sau se mai întâmplă..
Pe curând!
Foto intelligentnest.com
Facebook Comments
Prima ghidusie
Conflict intre generatii la hranit porumbei

No comments

Lasă un răspuns