Nou nascut si bebelus / Povestiri din viata

Prima ghidusie

Pe Edy nu il las nesupravegheat. Ca sa fac cate ceva prin casa, ii gasesc ocupatie in camera in care am si eu treaba. De exemplu cand spal vase, aragaz,  fac mancare,  el sta in scaunelul de masa si mananca sau se joaca. Daca aspir, il iau in fiecare camera (am noroc ca nu ii e frica de aspirator) pe covor si il vad ce face. Cand calc, il pun pe pat sau pe covor cu cateva obiecte in jur ca sa il tina ocupat o perioada. Dar de jucarii s-a cam saturat asa ca trebuie sa ii caut alte obiecte care sa ii capteze atentia.

Fiindca ii plac cutiutele sau obiectele mici care se pot manevra, ii mai dau cate o oja, un fard, mai mic, mai mare si el il tine in mana, il inspecteaza, il scutura, il mai baga in gura si il lasa deoparte cand se plictiseste.
Inca nu desface capace, sau cel putin la cutiile care i le dadusem pana acum nu desfacea. Dar i-am dat un fard de obraz (bronzer). Cutie neagra, finuta, nici prea greu de deschis, nici prea usor. Stateam langa Edy, el pe covor scutura in mana cutia, eu in picioare calcand rufe. O tot trantea si o lua iar. Ma tot uitam ce frumos se joaca. Un ochi la el, unul la rufele mele. La un moment dat am revenit cu privirea pe el. Si ghici ce? Edy lingea fardul asa cu pofta, ca nici mancarea de dimineata nu-l impresionase asa tare. O trantise si cred ca s-a desfacut singura (altfel nu imi explic cum a reusit) si curiozitatea l-a impins la gustat. M-a trecut un fior, pe de alta parte ma pufnea rasul, i-am luat cutia si nu s-a suparat (cred ca isi facuse pofta deja).
Fardul e in regula, nu s-a stricat deloc, era doar umezit, Edy stralucea discret in coltul gurii (si pe limba cred) si dupa ce l-am spalat totul a revenit la normal.
Vina e a mea, stiu, ca i-am dat cutia dar stiu ca lucruri de astea o sa se tot intample. Ghidusia asta e nesemnificativa pe langa ce am auzit la copii mai mari. Dar e prima de genul si vroiam sa o scriu sa o tin minte. Mi-ar placea sa imi povestiti despre copiii vostri sa stiu la ce sa fiu atenta :). Puteti scrie si un articol pentru blog. Mai multe detalii aici.Pe curand!

Facebook Comments
Unde dragoste nu e, nimic nu e
Gafa sau nu?

No comments

Lasă un răspuns