Alaptare

Saptamana internationala a alaptarii

Aceasta saptamana o dedicam alaptarii asa ca m-am gandit sa scriu ceva despre acest subiect.
La noi in tara functioneaza foarte bine „spiritul de turma” si de multe ori ne luam unii dupa altii cand e vorba de luat decizii proaste. Sfaturi multe, informare minima. Asa am ajuns sa fim pe ultimele locuri in Europa in ceea ce priveste alaptarea.  Nu cunosc decat doua mamici care alapteaza si mult mai multe care nu alapteaza. E de inteles cand e o problema medicala, in schimb unele ajung la formula de lapte praf din cauza necunoasterii.

Cel mai bine e sa ne informam cat mai mult, sa stim ce ne asteapta, cum „functioneaza” alaptarea si daca reusim sa intelegem cum e „programat” corpul nostru, vom reusi sa alaptam cat trebuie.
Mai jos am pus cateva linkuri de la postari pe care le-am scris pana acum referitoare la alaptare.  E extrem de putin, dar e un inceput. Informatii se gasesc foarte multe pe internet, sunt carti,  specialisti, consilieri. Trebuie doar sa vrem sa ne informam.
Noi avem aproape 11 luni de san. E minunat! Ma bucur ca pot face asta pentru copilul nostru. Sper sa faceti si voi.
Pe curand!
Facebook Comments
Alaptatul in public, un subiect care starneste discutii
Avantajele alaptarii

2 Comments

 • avatar image

  dispecerul de servici

  aug. 06, 2015

  Reply

  Mamele trebuiesc incurajate din spital sa alapteze. Daca nasti in spital privat sigur alaptezi atata timp cat ai :)

 • avatar image

  Mami si Copilul

  aug. 06, 2015

  Reply

  Nu cred ca e o regula. Sunt care pornesc de la ideea ca nu se satura copilul ca sta la san prea mult si trec pe lapte praf desi abia au nascut.

Lasă un răspuns