Alaptare

Alaptatul in public

alaptare in public ciupește înainte să adoarmă Săptămâna internațională a alăptării
Am vazut de multe ori discutandu-se despre asta si intotdeauna sunt persoane pro si contra. Tinerii in special, vad lucrurile altfel pentru ca inca nu au responsabilitati si nici nu isi pun problema macar de ce femeile aleg alăptatul în public. Nu realizeaza de cate ori mananca un bebelus, ca are sau nu un program,  ca nu stie sa rabde. Li se pare aiurea si atat. Insa daca ar fi sa li se explice sau li s-ar prezenta situatii reale sunt convinsa ca ar realiza ca nu e cum credeau.

alăptatul în public

Eu sunt o mamica pudica. Nu ma simt bine daca se uita cineva la sanii mei. Pur si simplu asa sunt eu si n-are nicio legatura cu bebelusul sau cu alaptarea. Asta insa nu m-a oprit din a alapta in public, pentru ca Edy suge des si eu i-am dat la cerere. Pe banca in parc,  in mers,  in Carrefour,  la restaurant,  in vizita la cineva, daca lui i-a fost foame sau sete nu l-am lasat sa sufere. Si nici nu as putea sta inchisa in casa.

Eu sunt de parere ca unele femei exagereaza. Adica ridica bluza, scot ambii sani si au grija sa vada asta toata lumea si eventual stau la panda in caz ca le zice cineva ceva,  sa inceapa cearta. Cred ca trebuie sa ii respectam si pe cei care nu au o parere buna despre asta si eventual sa le explicam frumos, daca tot sunt interesati de subiect. Au si ei dreptul la o parere. Poate nu realizeaza pe moment necesitatea bebelusului pentru ca nu a avut niciodata copii.
Nu vedem peste tot femei care alapteaza, poate de asta e si ciudat pentru unii, dar daca e facut in mod decent nu vad de ce ar supara pe cineva. E un lucru normal si nu se face nici cu patura in cap si nici in baie. Chiar nici nu m-am gandit vreodata sa merg sa alaptez in baie. Sunt femei care fac asta?
Eu imi iau bluze mai decoltate sa scot sanul pe deasupra. Mi se pare mie ca daca nu se vede burta, sunculite sau multa piele, nu mai atrage asa atentia. Cred ca nu e frumos sa se apropie cineva cat bebe suge pentru ca e momentul nostru si e si enervant sa il distraga, iar din lateral nu ar trebui sa se vada decat o bucatica de piele (ca in fotografia de mai sus). Cand copiii mai cresc se mai uita in stanga, in dreapta si lasa sanul descoperit dar asta e, nu putem sa il fortam sa suga si sa stea cu capul acolo. De aceea eu prefer sa nu stau foarte aproape de cineva. In oras mergem cu slingul de cele mai multe ori si ne ofera discretie destul de mare. Asa am alaptat in supermarket de exemplu.
Cred ca daca intrebam pe un baiat de liceu la ce se gandeste cand aude de sani sigur zice numele unei vedete cu sani mari. Poate de asta un san langa un bebelus arata ciudat. Eu sustin alaptarea in public si daca cineva nu intelege, as sta sa ii explic cum e cu asta. Sunt si parinti (cu copil hranit cu formula) care nu inteleg cum e cu alaptarea.
Cred ca problema in Romania este in primul rand educatia. Suntem asa de indoctrinati cu sfaturi babesti si cu “traditii” aiurite incat informatiile de care dispunem, uneori nu au nicio valoare. Alaptarea nu e promovata, de multe ori nici de catre medicii pediatri. Procentul mamelor care hranesc bebelusii cu lapte matern e asa de mic, incat s-a uitat ca rolul sanilor unei femei sunt de a alapta bebelusi.
Poate  cu timpul o sa se mai schimbe lucrurile. Poate mamicile tinere care au acces la informatii vor mai creste procentul de copii alaptati si o sa ne obisnuim sa vedem mamici care alapteaza in public mai des.
Pe curand!
Facebook Comments
La stomatolog în timpul alăptării. Se poate?
Saptamana internationala a alaptarii

No comments

Lasă un răspuns