Activitati si jocuri / Dezvoltare Eduard / Parenting

Eu arunc, tu ridici. Jocul preferat al copiilor mici

un an si 5 luni

Edy a gasit un nou joculet de care e foarte incantat. Cum sta el asa frumos pe pat sau in scaunul de masa, ia obiecte si le arunca, apoi se uita dupa ele si rade. Daca nu le iau de jos, arata cu degetul dupa ele, iar daca i le dau, le arunca din nou. O face intentionat si se amuza cand e ceva care face zgomot la „aterizare”.

In general parintii au obiceiul sa se supere pe copil cand face asta, pentru ca trebuie sa se aplece de zeci de ori si „sa fie la dispozitia lui”. De fapt el nici nu stie ca noua ne e sau nu greu sa ne aplecam, iar la dispozitia lui suntem de cand s-a nascut. Nu vad niciun motiv sa ma supar pe el, sa il cert, sa ii spun ca nu e voie sa arunce sau mai stiu eu ce.

Noi privim aceasta situatie ca pe un joc. Eu arunc, tu ridici 🙂

El arunca, eu ii dau inapoi, el arunca iar, eu ii dau inapoi, ne amuzam impreuna si gata. Cred ca daca i-as spune ca nu are voie, cand va mai creste ar face asta doar pentru ca ar sti ca ma enerveaza. E o etapa normala din dezvoltarea micutilor. Asa invata ei ca unele lucruri cad mai repede, unele mai lent, unele fac zgomot, unele nu, unele cad mai departe si unele mai aproape etc.

Noi trebuie, ca in orice situatie, sa ne pastram calmul si sa ne jucam.

Tu cum procedezi?

Pe curand!

Facebook Comments
Alba-neagra cu masina
Cum abordam noi situatiile in care "nu e voie"?

1 Comment

  • Mami, să nu intri!! - Emoţii de mămică

    ian. 12, 2018

    Reply

    […] trecut de mult perioada în care arunca lucruri pe jos ca eu să le ridic. A trecut și perioada întrebărilor absurde sau perioada “nu […]

Lasă un răspuns