Povestiri din viata

M-am saturat de voi astia mici!

Acum ceva timp in urma ii povesteam sotului meu ca un vecin de la o scara alaturata pare un tatic foarte implicat. Il vazusem timp de cateva zile la rand cu baietelul afara. Ii explica orice lucru,  ii arata,  vorbea calm,  zambea. Mi s-a parut ca se ocupa foarte bine de el si era exact genul de tatic pe care l-as remarca oriunde.Ieri cand am venit din oras, eram prin parcare cu Edy de mana. De obicei mai stam sa vedem pisicile din cartier si sa mai facem cativa pasi. Taticul de care va spuneam mai sus ducea gunoiul. Edy cand l-a vazut s-a dus razand catre el.

Nu il ajungea si nici nu aveam de gand sa i-l pun in brate sau sa il rog sa ii spuna lui Edy vreo poezie. El insa, a simtit ca trebuie sa se afirme: „Nu veni spre mine! Am si eu unul acasa si stiu cum e! M-am saturat de voi astia mici! Nu-mi mai trebuie!”.

Sper sa fi fost in spirit de gluma desi omul chiar grabea pasul si bodoganea. Am zambit sec si m-am gandit ca e doar obosit. Mai bine se facea ca nu vede. Poate cand ajunge acasa si isi vede copilul isi aduce aminte ce frumos e cu el,  dar in general oamenii apreciaza ce au avut doar cand nu mai au.

Noi am intrat in casa si Edy a adormit devreme. S-a trezit azi la 4 dimineata si pana la 6 a ras, s-a jucat si ne-am alintat. Nu ne-am enervat,  ne-am amuzat de cat de fresh era si cat chef de joaca avea si nu ne-am saturat de el nicio secunda. Noi o sa recuperam somnul,  ne revenim din oboseala,  dar cu momente de acestea poate nu ne mai intalnim niciodata.

Aparentele inseala…

Probabil daca as fi vazut doar ultima scena as fi gandit ca e un tatic dificil. Cred ca de asta e bine sa ne tinem parerile pentru noi. Nu poti cunoaste pe cineva dupa o vorba sau dupa ce a zis intr-o zi.. 

Ceea ce stiu sigur este ca e frumos sa fii parinte orice ar zice ceilalti din jur. Nu trebuie sa demonstram nimanui nimic. Important e ce vad copiii nostri acasa.

Facebook Comments
Mama perfecta vs. mama imperfecta
Febra musculara la copii mici?

No comments

Lasă un răspuns