Dezvoltare Eduard

Primii pasi

Stiti ce sunt fiorii de mamica? Acei fluturasi care fug prin tot corpul repejor, dand senzatie de rece desi e cald afara. Cand dupa multe goluri, stomacul ne ajunge in gat,  se ghemuieste acolo si uita unde ii este locul. Cand glandele lacrimale devin incontrolabile si chiar daca inghitim in sec cu greu le oprim… Va suna cunoscut? Eu patesc de multe ori asta in ultimul timp. Fiecare pas nou al lui Edy imi da fiori,  fiecare „mama” spus cand ma vede,  fiecare licarire din ochi pe care o are cand rade ma face sa ma topesc.
Acum zice „mama” si „tata” uitandu-se la fiecare dintre noi,  ne cauta si ne vrea pe fiecare in parte, iar faptul ca incepe sa mearga ma face sa plutesc de fericire. Cum sa nu-l iubesc?
Ieri, la plimbare, de doua ori mi-a dat drumul la mana, a stat un pic si apoi a plecat doi pasi. Cand isi da seama ca nu mai are sustinere se opreste si pune mainile jos, dar faptul ca se intampla, ca in curand merge de-adevaratelea, ma emotioneaza asa tare incat as incepe sa fug pe acolo si sa topai si sa spun la toata lumea.
Uneori imi pare rau ca sotul meu e la servici si nu poate sa vada cum se intampla fiecare lucru in parte,  asa ca ma bucur si pentru el, las fiorii sa ma treaca si imi inghit plansul. Creste baietelul nostru…
Imi amintesc ca Edy avea cam 8 luni cand a inceput sa se tina putin pe picioare. Eram la inceput si credeam ca totul o sa se intample foarte repede. A evoluat tot mai mult, a invatat sa paseasca, sa mearga de-a busilea, sa se ridice, sa se intoarca, sa urce scari si iata a ajuns la varsta de un an. Am asteptat mult momentul,  am fost tot timpul langa el si l-am incurajat, a crescut sub ochii nostri si stiam ca urmeaza si primii pasi, dar tot a fost impactul puternic. Acum urmeaza o etapa noua, cu independenta mai multa, cu emotii mai mari pentru noi, parintii si sper, cu cazaturi cat mai putine.
De cand iesim pe afara sa mergem, folosim pantofiorii de care v-am mai povestit in postarea Noutati la Edy in dulap. El a invatat sa mearga cu ei la fel de bine cum merge descult, pare ca se simte bine si confortabil. Imi plac foarte mult si chiar ne uitam de curand cat de bine arata chiar daca Edy nu i-a menajat deloc. S-a impiedicat cu ei, i-a tarait si nu au nimic. E foarte bun siliconul de la talpa si ma bucur pentru aceasta alegere.
Oare de acum ce ne asteapta?
Pe curand!
Facebook Comments
Eu arunc, tu ridici. Jocul preferat al copiilor mici
Cum e Eduard la un an?

No comments

Lasă un răspuns