Produse, cumparaturi, review

Scaunul de masa pentru bebe

Cand am inceput diversificarea (6 luni), Edy nu statea încă in fund. Abia la 7 luni jumatate a stat și imi era foarte greu să îl hrănesc ținându-l în brațe, pe pat, cu perne, fara perne. Se murdarea totul in jur, trăgea de castron, de lingurita, îmi dădea peste mână, așa ca făceam numai mâncare în jur. Cand am cumparat scaun de masa bebe, Edy statea în el cât spălam vasele, strângeam masa, asa ca era deja o investitie buna.
La 7 luni, a inceput sa refuze lingurița. Pur și simplu nu vroia nici piure, nici supă si vreo doua săptămâni nu a mancat nimic în afară de lapte matern. Am citit despre blw si am hotarat sa incerc si varianta asta. A acceptat, desi inca nu mesteca si nici nu înghițea mare lucru, se juca si o ora cu mancarea, o studia, o gusta. Eu eram incantata ca nu mai murdaresc lenjerii de pat și că îl fac sa mănânce cumva.

Scaunele de masa au husă lavabilă și sunt foarte usor de sters. Tăvița se scoate și se spală și pentru restul scaunului eu folosesc o laveta umeda. Pentru noi e un obiect care a meritat fiecare bănuț și ne e indispensabil.
Edy a invatat sa mestece și să ia bucăți mici pe care le duce la gura, dar ii place sa le intinda si pe masa, sa le arunce pe jos (așa învață bebelusii despre gravitație și de distanta pana la lucruri). Eu il las sa descopere singur, am rabdare cu el deoarece toate astea fac parte din dezvoltare și îl vor ajuta în viitor. Cu murdăria nu mă stresez deloc. Sub scaun am asezat o bucata de muşama ca să fie mai usor si cu ce cade.
Acum Edy a invatat ca mancam doar in bucatarie, stie ca are locul lui acolo, asociaza scaunul de masa cu mancarea, are rabdare, ii place si e in siguranta cat timp strang masa. Nu trebuie sa îl păcălesc cu muzica sau desene animate și mă bucur ca avem deja niște obiceiuri (bune) formate.
Scaune de masa pentru bebelusi gasiti pe site-ul Noriel. Noi am căutat sa fie reglabil si cu picioarele mai groase, pentru o buna stabilitate. Criterii sunt mai multe după care sa alegeți, dar fiecare știe ce are nevoie. Noua ne e foarte util.
Pe curand!
Facebook Comments
Lampa de veghe - grozava cand ai bebelus
Idee de cadou

No comments

Lasă un răspuns