Activitati si jocuri / Parenting

Socializarea in parc -prima etapa

Cred ca a invata copilul sa socializeze este foarte important. Il va ajuta mai tarziu sa se integreze in grupuri de copii, apoi intre adulti si asta il poate face popular,  deschis si comunicativ, deci ii aduce avantaje. Cred ca fiecare copil are un fel de a fi cu care se naste dar care se modeleaza pe parcurs. Un copil melancolic va fi diferit de unul sangvinic de exemplu, pentru ca sunt temperamente diferite dar ambii pot fi sociabili si se pot integra repede daca stiu cum.

Nu toti copiii stiu sa se „bage in seama”, asa ca parintii trebuie sa ii ajute,  sa ii invete. Nu stiu daca exista varsta pentru asa ceva. Edy e inca in stadiul in care nu se joaca cu alti copii. Eventual e atras de jucariile lor,  e curios de un snur la mana sau de incaltaminte cu beculete, dar inca nu se joaca cu jucarii impreuna.

Socializarea in parc – prima etapă

Cand mai iesim si il las pe Edy pe jos (sa mearga sistinut), el se duce spre copii si eu incep sa ii spun: uite un baietel. Spune-i „Buna, eu sunt Edy! Pe tine cum te cheama? „. E o introducere pe care la un moment dat o va cunoaste si se va folosi de ea cand nu va cunoaste copii dar va vrea sa se joace. Am observat ca de mai multe ori s-a intamplat ca in timp ce vorbeam asa cu un copil,  se adunau si altii.

Copiii vor sa se joace si vin unii la altii, lucru care mie imi place foarte mult. Odata un baietel se tot dadea pe langa Edy si se uita cu coada ochiului la mine zambind,  sa zic ceva. I-am zis ca daca vrea, sa il ia pe Edy de mana si a fost super incantat. Asa frumos il tinea, ca ma gandeam cum va fi cand va mai creste. Eu deja imi inchipui zile de nastere cu zeci de copii si galagie multa.

Unde sunt copii, sunt si adulti prin preajma.

Avem si noi nevoie sa vorbim si deja daca punem intrebarea magica „ce varsta are copilul? ” in cinci minute deja stim si cati dinti are,  ce doctor pediatru, ce program are etc :). Ne face bine sa mai auzim pareri si sa schimbam impresii. Ne ajuta si pe noi socializarea.

Voi cum procedati?
Facebook Comments
Cum abordam noi situatiile in care "nu e voie"?
Cum știi când bebelușul înțelege?

No comments

Lasă un răspuns