Activitati si jocuri

Alba-neagra cu masina

Nu mai stiu pe unde am citit ca o varianta buna de tinut ocupat un copil este vestitul joc „alba-neagra”. Cred ca are si o denumire oficiala, dar eu nu o stiu. Ideea e ca ascunzi un obiect mic sub unul dintre alte trei obiecte mai mari, identice, apoi le amesteci intre ele si el ghiceste unde e obiectul ascuns.

Mi-a placut ideea de joc nou si am vrut sa testez ce efect are pentru Edy, desi dupa cum va puteti inchipui, el nu joaca jocul dupa regulile clasice. La varsta lui de un an si aproape doua luni nu prea exista reguli :).

Am luat trei castronele de plastic si o masinuta de jucarie pe care am pus-o sub unul dintre ele. I-am aratat lui Edy ca sub celelalte doua castronele nu e nimic si apoi am rotit doua dintre ele cat sa le schimb locul. Nu realizeaza ca le schimb, insa cand vede masinuta dedesubt se prapadeste de ras. Ii place ideea de ascuns si aparut dupa. Daca tine mana pe cel care isi schimba locul isi da seama unde e jucaria.

Desi nu vede ca se schimba locul, intelege ca trebuie sa aleaga un castron. I se pare amuzant ca il ridic si e sau nu ceva sub el.
Noi ne-am distrat copios cu asta si am tinut sa va spun si voua,  poate aveti chef de joaca.

Pe curand!

Facebook Comments
Săniuța fuuuuge
Eu arunc, tu ridici. Jocul preferat al copiilor mici

No comments

Lasă un răspuns