Nou nascut si bebelus

Punem sau nu caciulita la bebelusi?

caciulita nesomn Nu mă deranjați

Vine frigul și am parte din nou de întrebări referitoare la căciuliță în casă. Credeam că dacă Edy a mai crescut un pic, am mai scăpat de: „nu-i pui căciuliță?”, „nu îi este frig la cap?”. N-am scapat, bineînțeles. Mă opresc și străini în market că îl țin cu capul descoperit.

Când l-am născut pe Eduard, aveam în dulap un teanc de căciuli (bonete) de toate mărimile și pentru toate anotimpurile. Și noi știam că bebelușii sunt mici, sensibili, neajutorați, au fontanelă etc, dar am început sa citesc informații despre îngrijirea bebelușilor și mi-am schimbat părerea. Am aflat că de fapt nu sunt așa de fragili cum îi vedem noi și că simt cam ce simțim și noi.

Când ieșim afară îl echipăm ca și pe noi. Eu sunt sensibilă la frig așa că port căciuli. Îi pun și lui când port eu. S-a întâmplat să plouă și Edy să fie cu capul gol. Nu e pericol, atâta timp cât nu îi este frig și nu stă ud.

Totuși, părinții decid în funcție de copil.

Ei sunt cei care văd zi de zi ce rezistență are, cât de sensibil e. Sunt părinți care au doi copii și unul e îmbrăcat mai gros, altul mai subțire. Contează și la ce temperatură obișnuiesc să stea în casă,  cum se simt la acea temperatură. Pentru unii temperatura optima e 25 de grade, pentru unii 21, că așa s-au obișnuit. Trebuie însă să știm că noaptea bebelușii nu au nevoie de căciulă. Nici ziua prin casă, dacă temperatura este bună. Specialiștii recomandă 19-21 de grade în casă pe timpul iernii.

Concluzia: nu infofolim bebelusii. De ce sa ii chinuim? Toata vara am vazut copii infofoliti doar pentru ca adia vantul sau era racoare. Iarna cred ca nu reusesc sa vada nici zapada din cauza fularului si a hainelor :). De ce oare? Din exces de zel?

Facebook Comments
Cum îi faci program bebelușului?
Iar plange bebelusul vecinilor

No comments

Lasă un răspuns