Produse, cumparaturi, review

Despre sterilizare si vesela bebelusilor

Toti parintii isi pun problema la un moment dat despre cum sa procedeze in cazul recipientelor de hranire a bebelusilor, asa ca astazi m-am gandit sa va scriu despre sterilizarea biberoanelor, tetinelor, suzetelor, pompelor de san, despre sterilizator de biberoane dar si despre curatarea veselei si tacamurilor bebelusilor.

In primul rand vreau sa stiti ca laptele e un mediu propice de inmultire a bacteriilor, iar in primii ani de viata, bebelusii nu au format sistemul imunitar asa incat sa poata lupta impotriva tuturor virusurilor. Este bine sa dam o atentie sporita recipientelor de hranire.

Eu nu sunt adepta unui stil de viata ferit de microbi, a stersului cu spirt orice suprafata si alte exagerari de acestea, dar nu am vrut sa risc cu obiectele care ajung in gurita lui Edy si am sterilizat biberoanele, suzeta, pompa de san inainte sa le folosim, chiar si cand le-am cumparat. Suzeta nu ne-a acceptat-o, am folosit-o pe post de jucarie, dar fiindca o molfaia din cand in cand, trebuia si ea sterilizata.

In cazul copiilor alaptati la san, mamele trebuie sa isi spele sanii foarte des, ideal ar fi inainte si dupa fiecare alaptare, iar pompele de san folosite pentru a stoca lapte matern trebuie curatate si sterilizate la fiecare folosire.

In cazul copiilor hraniti cu formula, biberoanele folosite trebuie spalate bine si apoi sterilizate la fiecare folosire. Si alte obiecte precum batista bebelusului trebuie sterilizate la fiecare folosire.

Eu pe Edy l-am alaptat, dar in primele luni am incercat de multe ori sa stochez lapte si apoi sa i-l dau cu biberonul asa ca a trebuit sa sterilizez. Fierberea e una din metodele clasice, dar ia mult timp din punctul meu de vedere si intotdeauna raman urme de calcar. Am vazut ca mamicile care hranesc copiii cu lapte praf au si cate 12-13 biberoane. Cred ca e o adevarata aventura sa fierbi atatea,  asa ca au aparut tot felul de aparate, unele sterilizeaza in doar doua minute. Va vine sa credeti asta? Eu zic ca nici preturile nu sunt mari la cat de mult ajuta un astfel de aparat. O oferta buna gasiti pe site-ul Noriel. Chiar merita sa aruncati o privire.

In ceea ce priveste curatarea veselei si a tacamurilor, noi le curatam la fel ca pe ale noastre, cu detergent de vase si apa din abundenta dar bineinteles pot fi si acestea sterilizate. Biberon inca folosim pentru apa, deoarece in canita Edy sufla si se joaca.

Cat timp se sterilizeaza recipientele? Medicii recomanda ca pompa de san si biberoanele pentru lapte sa fie sterilizate intotdeauna. Cred ca depinde de fiecare cum considera ca e mai bine pentru propriul copil.

Tu cum procedezi?

Pe curand!

Facebook Comments
Scaunul de masina
Ser pentru varfuri deteriorate de la Avon review

1 Comment

  • avatar image

    cestmoialinaldt

    oct. 13, 2015

    Reply

    Doamne cat mai sterilizez si eu, si inca alaptez, dar noapte ii mai dau putin lapte praf, suzetele, noi avem mai multe si pe post de jucarie si una draga lui, batista bebelusului...eu le fierb, clasic, asta e, timp de 5 minute, dupa ce in prealabil le spal bine :)

Lasă un răspuns