Produse, cumparaturi, review

Scaunul de masina

http://i908.photobucket.com/albums/ac281/blogdemamica/dupa%2012%20oct%202015/scaun-auto-copii-noriel-bebe-nor9266-grupa-0-0-4-ani-0-18-kg-bleumarin_3_zps39lmnmds.jpg

Astazi vreau sa va vorbesc despre un obiect care mie imi este de-a dreptul indispensabil si anume: scaun auto pentru copii. Nu stiu cine l-a inventat, dar eu cred ca a facut un lucru absolut ge-ni-al!
Inainte de toate, vreau sa va spun ca eu nu am alt ajutor in afara de sot. In general facem lucrurile impreuna, mergem toti trei peste tot, dar fiindca sotul merge si la servici, eu trebuie sa ma ocup de toate cand nu e el: cumparaturi la supermarket si piata, plimbari, rezolv probleme, tot ce se poate. Uneori trebuie sa ajung in anumit loc la o anumita ora si trebuie sa iau masina. Edy e tot timpul cu mine si daca suntem doar noi doi, cum sa procedam altfel decat eu sa conduc si el sa stea frumos in scaunul de masina? Ca nu am cum sa il tin la volan.
Ii place acolo, s-a obisnuit cu ideea, asa ca nu riposteaza cand leg centurile. Mai are zile cand isi aduce aminte ca ar vrea putin lapte sau la mine in brate tocmai cand il asez in scaun, dar in general ii place. Exista mai multe tipuri de scaune auto. Cele de la 0 luni pot fi folosite si la bebelusi mici, au cateva trepte de reglaj ca sa le lasi pe spate (se fac cam ca o scoica). De obicei mai au un rand de bureti care se scot cand copilul creste,  sa poata fi folosite pana la varsta de 3-4 ani. Exista scaune si mai mari care pot fi folosite si pana la varsta de 12 ani. Al nostru e pana la 3-4 ani, se regleaza, asa ca Edy poate dormi linistit in el. L-am folosit si pe distante lungi si scurte si ne-a fost de mare ajutor.

Dupa cum (cred ca) stiti, in Romania, legislatia rutiera ne obliga sa transportam copiii in scaun de masina. E o masura de precautie pe care nu trebuie sa o ignoram. Nici nu vreau sa ma gandesc ca si la o simpla frana un copil poate ajunge direct in parbriz daca nu e protejat de o centura de siguranta, asa ca nu e de joaca. Suntem responsabili de siguranta copiilor nostri si acum e simplu sa facem asta cand ii transportam cu masina, mai ales ca sunt atatea modele de scaune auto. Aruncati un ochi pe site-ul Noriel si o sa va convingeti.

As vrea sa stiu si parerea voastra despre acest subiect.

Pae curand!

Facebook Comments
Patutul pentru bebelus
Despre sterilizare si vesela bebelusilor

No comments

Lasă un răspuns