Parenting

Discutie: „Tu stii ce mai gresesc unii parinti? „

Cand sotul meu nu e la servici, isi petrece mult timp cu Edy. Se joaca cu masinute, animale, mingi, baloane, orice e la indemana, iar mie imi creste inima sa ii vad impreuna. Asa a fost si azi. Terminasem de mancat si eu spalam vasele in bucatarie, iar ei se jucau pe covor, langa mine. Ii auzeam facand brrrrm brrrrm cu o masinuta. Se taraiau amandoi pe jos in patru labe, dintr-o parte in alta si pentru un moment mi-am inchipuit cum va fi in viitor. Ii zic sotului:

eu: Tu stii ce mai gresesc unii parinti?

el: Ce?

eu: Cand creste copilul, parca au mai multa treaba decat aveau cand era copilul mic.

el: Cum adica?

eu: Pai cat e copilul mic, se joaca cu el si lasa deoparte alte treburi. Apoi copilul creste si ei prefera sa isi faca treburile si se joaca din ce in ce mai putin cu el. Ar trebui sa lase si atunci treburi deoparte, dar se bazeaza pe intelegerea copilului. Oare noi o sa facem greseala asta?

Nu stiu cum o sa fiu peste 5-10 ani, dar sper sa recitesc postarea asta macar din cand in cand, sa imi dau un refresh daca ma ia valul. Probabil totul se rezuma la placerea de a-ti petrece timpul cu propriul copil, de a vrea sa fii acolo cu el. Sau poate ne bazam ca ei stiu sa se joace si mai scapam noi de obligatie. Insa a petrece timp cu ei nu ar trebui sa fie o obligatie.

Ce zici? Crezi ca am dreptate? Asta gresesc unii parinti?

Facebook Comments
Ce înseamnă să cocoloșești copilul?
Nu iti face de ras copilul!

5 Comments

 • avatar image

  racoltapetru6

  nov. 05, 2015

  Reply

  Depinde de anurajul ulterior al copilului. S-ar putea ca în viitor să fie mai reticent în dialogul și joaca alături de părinți, și să le prefere pe cele cu prietenii de vârsta lui.

  • avatar image

   Mami

   nov. 05, 2015

   Reply

   Da, asa o fi. Cred ca o sa ma conving cand o sa creasca Edy

 • avatar image

  Mami

  nov. 05, 2015

  Reply

  Bine ai venit! Sunt convinsa ca pe masura ce cresc, aria de joaca se largeste. Ideea e ca îmi doresc sa petrec timp cu copilul. Fotbal, bicicleta, bucatareala si altele mi se par ok la varsta de peste 10 ani

  • avatar image

   Monik

   nov. 05, 2015

   Reply

   Inteleg, spun doar ca va veni vârsta cand noi nu le vom mai fi suficienți. Si oricât ne-am dori, ei au preocupări ce nu ne includ. Asa ca acum prețuiesc momentele ce au fost si mai fur cate o atenție oferită din vârful buzelor cand isi amintesc ca mi-e dor de ei. In rest, ma bucur de ei ca un spectator mai mult.

 • Când părinții sunt veseli copiii sunt fericiți - Emoţii de mămică

  ian. 30, 2019

  Reply

  […] face altele, însă nu ne gândim la importanța acelui timp pe care îl dedicăm celor mici. E o greșeală pe care, din cauza rutinei, o facem […]

Lasă un răspuns