Produse, cumparaturi, review

Tricicleta pentru copii

Nu observasem cate triciclete pentru copii sunt prin oras pana cand nu m-am intalnit cu o vecina care imi spunea ca tocmai i-a cumparat fetitei si ca e foarte incantata. Initial mi s-a parut ciudat, pentru ca fetita ei nici nu stia sa mearga si ma intrebam ce face cu tricicleta de la 10 luni. Dar misterul s-a deslusit cand am intrat pe site-ul Noriel.

In mintea mea, tricicleta era un obiect total diferit decat cel din imagine, pentru ca am avut si eu cand eram mica si nu avea decat un cadru metalic, vopsea rosie si roti mari cu spite metalice :). Si acum mi-o amintesc. Am fost placut surprinsa sa vad varietatea de triciclete care ni se ofera acum de la varste foarte mici (6 luni, 10 luni). Nici nu se compara cu cea pe care mi-o amintesc eu. Maner telescopic, copertina cu protectie UV, scaun extra capitonat, cred ca unele denumiri nici nu existau in perioada aceea.

Mi s-a pus pata pe modelul din imagine. Are multe accesorii, iar producatorul recomanda folosirea pana la varsta de trei ani, pe etape:

  • Etapa 1 – tricicleta controlata de parinti: La 10 luni copilul este asezat confortabil pe scaunul capitonat cu spatar inalt. in aceasta etapa parintele controleaza tricicleta complet.
  • Etapa 2 – tricicleta ghidata: Odata ce copilul a crescut (+18 luni), spatarul inalt este indepartat, in timp ce bara de protectie protejeaza copilul. Parintii controleaza tricicleta complet.
  • Etapa 3 – tricicleta de antrenament: La 24 de luni, pliati suportul pentru picioare si lasati copilul sa invete sa pedaleze.
  • Etapa 4 – tricicleta clasica: La 36 de luni, indepartati manerul parental, rotiti butonul navigator rosu si transformati tricicleta din modul „carucior” in tricicleta clasica.

Cred ca toti parintii vor sa vada cum copilul invata sa faca miscare dar sa fie si in siguranta si mie imi place si genul acesta de produse care pot fi folosite un timp mai indelungat, pentru ca ai timp sa le pui la treaba. Unii copii ajung sa nu mai stea in carucior (cum e si cazul lui Edy in ultima perioada), iar tricicleta cred ca e un inlocuitor bun.

Eu imi amintesc ca as fi stat ore intregi sa ma plimb pe afara, desi in anii 80, confortul nu prea exista. As vrea ca toti copiii sa iubeasca miscarea in aer liber si sa se bucure de evolutia tuturor lucrurilor. Ei nu o sa inteleaga diferenta, dar eu o inteleg si ma bucur ca pot oferi copiilor mei ceva mai bun.

Pe curand!

Facebook Comments
Biciclete pentru copii
Patutul pentru bebelus

No comments

Lasă un răspuns