Nou nascut si bebelus

Cum așezăm penisul bebelușului în scutec?

Penisul bebelușului

Eu nu mi-am pus niciodată problema cum stă penisul bebelușului în scutec, până când a venit la mine o prietenă care m-a văzut că îl schimb pe Edy. Ea nu are copii, dar e însărcinată și se pregătește pentru ce urmează, așa că voia să vadă cum procedez eu.

Stând de vorbă, mi-a zis că a mai fost la cineva şi schimbatul dura mult. Mămica se chinuia, pentru că trebuia să pună în sus penisul bebelușului și nu reușea tot timpul😨. Chiar m-a întrebat de ce eu n-am făcut asta.

M-a pufnit râsul, pentru că nu mă gândisem la aşa ceva niciodată. Se pare că acea mămică știa că bebelușul nu va mai putea face pipi bine, e în pericol de impotență și alte de astea dacă nu are grijă.

Mie mi se pare amuzant, dar se pare că foarte multe mame au grijă să ridice penisul bebelușului în scutec.

De ce? Pentru că așa le-a zis bunica, mama, soacra, un vecin, moaşa, sau mai ştiu eu cine. Am făcut săpături şi am aflat că pe timpuri, când nu existau scutece de unică folosință, se proceda așa pentru că pătratele de tifon strângeau un pic partea din față. Când penisul intra în erecție, nu avea loc şi provoca durere dacă nu era în sus. Acum nu mai e cazul, pentru că scutecele sunt lejere. Nici măcar nu mai putem controla felul în care stă acolo înăuntru.

Eu las să vină totul de la sine, nu cred că trebuie să intervin cu nimic. Nu numai că ar fi contrar dezvoltării naturale, dar nu mi se pare normal. La fiecare pipi s-ar uda până la gât. Așa îmi inchipui eu. Deci nu ne atingem de penisul bebelușului :).

Tu cum procedezi? Ai mai auzit de așa ceva vreodată?

Dacă îți place să citești articolele mele și vrei să fii la curent cu ceea ce postez, îmi poți da like pe pagina de Facebook, dacă nu ai făcut-o deja :).

Facebook Comments
Sfaturi pentru părinții începători
Cu fular pe timpul iernii?

11 Comments

 • avatar image

  Nautilus

  dec. 06, 2015

  Reply

  Pare scoasă din culegerea lui Artur Gorovei, ”Credințe și superstiții ale poporului român” :)

  • avatar image

   Mami

   dec. 06, 2015

   Reply

   :) asa o fi

 • avatar image

  racoltapetru6

  dec. 06, 2015

  Reply

  Se pare că-i mai greu cu băieții! :)

  • avatar image

   Mami

   dec. 08, 2015

   Reply

   Cred ca unii fac sa fie mai greu...

 • avatar image

  adndefemeie

  dec. 07, 2015

  Reply

  Baiatul meu cel mare are aproape 6 anisori, si nu m-am gandit niciodata ca trebuie sa-i asez puţa în vreun fel. Am lasat-o cum a vrut ea, in pampers. Aveam doar grija , ca de fiecare data sa decalotez cate un pic varful. Acest lucru il facem si acum, doar ca o face el singur, atunci cand face baita. Il rog sa-si spele si varful, si in acest fel ma asigur ca pielea de pe varf nu se prinde din nou. Am cunostinte care au renuntat sa fac acest lucru zilnic, si baiatul la 7 ani , a avut nevoie de de interventie chirurgicala. :(

  • avatar image

   Mami

   dec. 08, 2015

   Reply

   Pe fb am primit mai multe comentarii cum ca mamicile stiu de asta si asa procedeaza.. deci e o practica intalnita

   • avatar image

    adndefemeie

    dec. 09, 2015

    Reply

    Au trecut cinci ani de cand eu a trebuit sa trec pentru prima data prin asa ceva, si de atunci s-au schimbat multe lucruri. Multe practici au aparut de nicaieri, si sunt apreciate. Multe medicamente noi, multe persoane sunt influentate de retelele de socializare. Ma bucur ca a trecut acea perioada, si atata timp cat copilul este bine sanatos, nu cred ca mai conteaza cum o faci (in limitele bunului simt :P )

 • avatar image

  romantacodruta

  apr. 15, 2017

  Reply

  :)) mi-am adus minte brusc de acelaşi sfat primit la naşterea lui Max…nu cumva să uit să îi aşez penisul în sus că altfel nu mai creşte, că aşa trebuie să stea! M-am amuzat copios!

 • avatar image

  marimaria88

  mai 28, 2018

  Reply

  Oau mulțumesc pentru articolul acesta. Sincer m-ai iluminat. Acum înțeleg de ce mă tot cicălea soacră-mea cu puța ca să o pun în sus lui Găbiță.

  • avatar image

   Emoţii de mamică

   mai 28, 2018

   Reply

   :))) subiectul acesta e controversat intre bunici

 • Decalotarea bebelușilor și fimoza - ce ne recomandă medicul specialist?

  apr. 23, 2019

  Reply

  […] ați văzut că articolul meu referitor la modul în care aranjăm penisul bebelușului in scutec a stârnit controverse, așa că am întrebat-o pe doamna doctor dacă este necesar să aranjăm […]

Lasă un răspuns