Dezvoltare Eduard / Parenting

Fiul meu răspunde la întrebarea ”Cum te cheamă?”

cum te cheamă

Edy ne tot uimește pe zi ce trece. Mă mândream și până acum cu el, dar evoluează așa de repede, că pur şi simplu unele lucruri vin pe neașteptate mult mai devreme decât m-aș fi gândit. Zilele care au trecut a fost tot mai activ. Ar merge pe oriunde, ar vrea să vadă tot ce e nou, ba chiar uneori o ia la fugă dacă îi atrage ceva atenția. De mână nu mai vrea, dar nici nu e împiedicat, se uită atent pe unde merge, așa că stau în spatele lui fără să îl prind de undeva.

De curând l-am învățat să își pronunțe numele şi să răspundă la întrebarea „cum te cheamă?”. Mi se pare fascinant că poate face asta la un an și 3 luni. Cum l-am învățat? I-am explicat că „Edy” e numele lui și când îl intreb cum îl cheamă, el ar trebui să răspundă „Edy”. E foarte receptiv şi simt că înțelege ce ii spun. Răspunde şi la Eduard, doar că deocamdată e greu de pronunțat. Știe o grămadă de cuvinte, ne arată tot felul de lucruri şi a început să ne completeze când spunem poezii sau îi cântăm.

Până la un an totul a fost opus.

Dacă ne întâlneam cu cineva pe stradă și se apropia prea mult, uneori începea să plângă. Nu accepta să îl ia altcineva în brațe, nu se simțea bine acasă la bunici, era de multe ori speriat.

Rudele nu înțelegeau că trebuie să îl lase în pace, a trebuit să fiu eu ca o leoaică ce nu permite accesul la puiul ei. Am fost judecată și criticată şi în față şi (mai mult) pe ascuns, dar am considerat că trebuie să țin cont de ceea ce vrea copilul meu. Mi s-a spus că e fricos, prea cuminte sau că nu-i normal să reacționeze așa şi m-a durut mult. Era vorba de copilul meu și în final am preferat să îmi ascult instinctul.

Evoluția lui a fost dintr-odată. Pur și simplu m-am trezit într-o zi că se simte bine aproape oriunde şi cu oricine ne întâlnim. Cred că a prins încredere în noi, i-am demonstrat că nu plecăm nicăieri şi i-am satisfăcut nevoile, așa că rezultatul a fost peste măsură. Era şi este un copil care are nevoie de părinți, ca toți copiii de altfel. Norocul nostru e că am știut să trecem peste părerea celor din jur și să facem ce credem că trebuie. E o lecție şi pentru noi asta..
Pe curând!

Facebook Comments
Cu calm... înainte de culcare
Mami și Edy după 15 luni

2 Comments

 • avatar image

  racoltapetru6

  dec. 20, 2015

  Reply

  Instinctul și buna informare fac mult mai mult decât sfaturile binevoitorilor. La urma urmei, fiecare mamă are o relație aparte cu copilul ei.

  • avatar image

   Mami

   dec. 20, 2015

   Reply

   Asa e.. doar ca multi parinti se lasa influentati de rude

Lasă un răspuns