Diverse / Povestiri din viata

La dietă. Oo, Doamne!

Îmi povestea o mămică despre faptul că a fost toată săptămâna la dietă și că tocmai a „păcătuit” în mod repetat cu chipsuri și biscuiți. Mi-a mai zis şi că îi e foarte greu să țină dieta, pentru că face mâncare copilului (5-6 ani) și dacă nu are făcut ceva pentru ea, îi vine să mănânce ce îi face lui (cartofi prăjiți, șnițel, etc 😨).

M-am gândit mult la asta și la faptul că sunt o mulțime de femei care se chinuie cu dietă. Își chinuie corpul mâncând în silă ceva fiert și fără gust cu gândul la cârnații de acum o săptămână, ca să slăbească 2 kg. Când nu mai pot să țină regimul, dau iama printre oale și pun în câteva zile 4 kg. Copiii nu fac decât să vadă proastele obiceiuri și să „beneficieze” de aceeași mâncare fără nutrienți care te face să ajungi în situația de mai sus. La rândul lor vor avea aceleași obiceiuri.

Știu că multe dintre voi vreți să slăbiți și v-ați săturat să auziți de la nutriționişti tot felul de sugestii. V-ați resemnat cu gândul că „așa-i metabolismul” şi mergeți înainte. Dar merită să vă chinuiți atât şi să îl învățați și pe copil să se chinuie?

Eu sunt slabă pentru că vreau asta, nu datorită metabolismului. Mă oftic când văd persoane care țin dietă, pentru că sunt ferm convinsă că nicio dietă nu e bună atâta timp cât nu devine un mod de viață. Si eu am avut burtă inestetică și fund mare, am mâncat multe prajeli, am băut suc şi am fost însărcinată. Știu cum e să îți dorești să stea hainele altfel pe tine sau să arăți bine la plajă. Știu și că o dietă pur și simplu distruge organismul și favorizează îngrășarea. Mulți dintre noi ar trebui să facă doar mici schimbări ca să scape de kilograme în exces. De exemplu mișcarea. Nu trebuie sală de fitness sau alergări pe stadion. Simplul fapt că nu stai în casă este deja mișcare. Plimbă-te! E mai comod să vezi filmul de la 19, ştiu, dar cred că te ajută mai mult mersul şi aerul curat.

De curând am ieșit cu niște copii care încă nu văzuseră becurile din oraș. Nu ies afară decât vara sau până la școală şi înapoi. Eu vreau ca Edy să mă scoată din casă să îl duc peste tot, nu să ieșim doar când avem treabă. Ca să facă asta, trebuie să vadă la noi. Așa că ieșim zilnic în una, două, trei reprize şi adunat stăm minim 2 ore afară. Ne face bine la toți.

Gândul „sunt la dietă” e cel care provoacă pofte.

De obicei, lucrul interzis e cel care îți vine cel mai repede în minte. Poți încerca în fiecare săptămână să schimbi ceva. De exemplu săptămâna asta fă piftelele la cuptor. Săptămâna viitoare mănâncă friptura pe care o mâncai de obicei, dar numai cu salată. Nu renunța la pâine, dar scade cantitatea. Dulciurile fă-le în casă. Vezi ce îți place și ce poți schimba treptat și vei vedea că se va simți şi la cântar. Îți vei forma alte obiceiuri, mai bune decât cele vechi și nu va mai trebui dietă.

Pare simplu? Eu zic da şi te provoc să încerci!

 

Facebook Comments
Crăciun 2015
Premiul Liebster

4 Comments

 • avatar image

  Poteci de dor

  dec. 22, 2015

  Reply

  Nu am ţinut dietă în viaţa mea. Nu-s slabă, nici nu am multe kg în plus. Eu slăbesc şi pun la loc aşa... din instinct, cred. :D

  • avatar image

   Mami

   dec. 22, 2015

   Reply

   :) sau din alimentație..

 • avatar image

  Nautilus

  dec. 23, 2015

  Reply

  De obicei membrii unei familii mănâncă aceleași lucruri la masa comună. Nu știu cât de benefic e asta pe termen lung. Probabil că fiecare ar trebui să mănânce diferit.

  • avatar image

   Mami

   dec. 23, 2015

   Reply

   Eu tocmai invers cred... toti ar trebui sa manance aceeasi mancare, dar un meniu foarte sanatos si echilibrat, cantitati diferite in functie de varsta.. Daca eu lui Edy ii dau peste cu legume, asta mananc si eu. Renuntam noi la prajit ca sa putem manca toti la fel, nu ii dam lui prajit sa ne facem noi mofturile..

Lasă un răspuns