Produse, cumparaturi, review

Prin orașul cu lumini

orașul cu lumini

De curând s-au aprins beculețele de sărbătoare în oraș. Brazi sclipitori, globuri, oameni de zăpadă, Moş Crăciun, beteală, fețe vesele, toate erau adunate în centrul orașului. Am lăsat și noi mașina în apropiere și am pornit cu Edy prin orașul cu lumini. Erau mulți copii în carucioare, li se vedeau doar obrăjorii de sub păturici, iar Edy se oprea la fiecare în parte, să îi vadă. Noi tot timpul i-am arătat copiii şi de când a început să meargă singur, se îndreaptă spre ei.

orașul cu lumini

Mi-ar fi plăcut să fie zăpadă, dar de data asta n-am avut noroc. Când eram copii, țin minte că nu erau sărbători fără zăpadă. Ieșeam cu sania, iar fulgii se încălzeau numai când simțeau fețele noastre bucuroase. Ne îngheța nasul şi mâinile cât ne luptam cu bulgări de zăpadă. N-am văzut de mult acel entuziasm pe care îl aveam și noi in copilărie, poate pentru că nu am fost atentă la asta, însă de când îl am pe Edy, mă fascinează copiii și bucuria pe care o emană.

În acest an, la noi în oraș a fost amenajat un spațiu cu personaje din desene animate și un brad mare realizat doar din becuri, în care puteau intra copiii. Era un entuziasm continuu acolo, râs pe înfundate, ghionturi şi şedințe foto. Am zâmbit și m-am gândit că peste câțiva ani vom fi şi noi fotografi pe acolo. Nu că n-am fi fost deja, doar că acum pentru o singură fotografie, ne maimuțărim 5 minute :).

Pe Edy l-am lăsat să meargă o bună bucată de drum pe jos şi a fost fascinat de fiecare beculeț, dar când a obosit a vrut să doarmă. Am văzut și copii mai mici care nu reușeau să se aburce să vadă toată zarva. După o experiență de asta se pare că dorm mai bine, că aerul e tare.

Ziua a trecut repede.. poate pentru că am stat așa de mult afară. Am venit cu obrajii îmbujorați, dar fericiți ca în copilărie. Eu în general nu ratez târguri sau alte evenimente organizate, dar de data asta a fost altfel. A fost un început de sărbători speciale și sper să o ținem așa mult timp de acum încolo. Au fost emoții, zâmbete, aer rece și luminițe frumoase. Nici nu ne trebuia mai mult..

Pe curând!

Facebook Comments
Cărți de parenting
Biciclete pentru copii

2 Comments

 • avatar image

  Rhea

  dec. 11, 2015

  Reply

  Sa stii ca aceasi experienta avut-o si eu. Fetita mea are 4 ani, e primul an in care constientizeaza cu adevarat cinee e Mos CRaciun, care e treaba cu luminitele, ieslea si atmosfera de sarbatoare :-) E ataat de entuziasmata.... si de fericita incat si eu am revenit la emotiile pe care le-am trait in capilarie!

 • avatar image

  racoltapetru6

  dec. 12, 2015

  Reply

  E frumos pe la voi. Trebuie să ies și eu seara, ca să fac o comparație cu alți ani, alte localități. Așa-i dacă n-am copii, să mă scoată din casă. :)

Lasă un răspuns