Povestiri din viata

5 lucruri care îți fac căsnicia mai frumoasă după ce apar copiii

sentimentele de iubire casnicia mai frumoasă după ce apar copiii

Majoritatea părinților pe care îi cunosc, se plâng că după apariția copilului (copiilor) viața li s-a schimbat. De atunci s-au accentuat sau au apărut certurile și nu reușesc să ajungă la un numitor comun cu partenerul de viață. Totul se duce de râpă, puțin câte puțin. Poate că și tu ești într-o situație asemănătoare și îți propui o schimbare în mai bine, așa că îți vin în ajutor cu 5 lucruri care îți fac căsnicia mai frumoasă după ce apar copiii:

1. Gesturile tandre fac miracole, eu așa cred.

Un pupic la plecare, unul la venire, de noapte bună, de bună dimineața, o îmbrățișare, ne fac să nu uităm unul de altul. Atenția cea mai mare poate va fi îndreptată către cei mici, dar copiii nu își doresc să locuiască cu doi străini, nu? Ei își doresc să primească iubire, să fie crescuți în armonie și fericire. Vor sa aibă un model pe care să îl urmeze peste ani. Contactul, cât de mic, este foarte important!

O vorbă bună spusă la momentul potrivit chiar face miracole. Un zâmbet sincer dă mereu senzația că cineva ne observă și ne e aproape. Vrem să ne creștem copiii în echilibru. Pentru asta ei au nevoie de doi părinți, care discută, găsesc mereu soluții și se înțeleg.

2. Înțelegerea.

Uneori soția e deranjată de faptul că soțul vine de la servici și vrea să stea la televizor să se odihnească. Ea a avut treabă toată ziua şi încă nu a terminat, el se plânge că e obosit şi îi reproșează ei că a stat acasă toată ziua şi nu se vede că a făcut ceva.

Fiecare trebuie să înțeleagă că nu e ușor nici la servici, nici acasă cu un copil. Chiar dacă supraveghezi copilul, nu înseamnă că te odihneşti, la fel cum nici la servici dacă lucrezi de pe scaun nu înseamnă că te relaxezi. Cicăleala nu îi arată soțului ce te deranjează, ci doar îl irită şi îl face să nu vrea să stea mult pe acasă. Iar faptul că celălalt presupune lucruri false nu aduce decât fristrări. Discutați, altfel nu o să știți niciunul dintre voi ce crede celălalt şi tot timpul vor exista neînțelegeri. Comunicarea e cheia în relație!

3. Totul, împreună.

Când ești părinte, nu ai realizare mai mare decât propriul copil. Îți place să îl vezi cum crește, cum se dezvoltă, nu? Atunci plimbările în parc, joaca pe covor, mersul la cumpărături, luarea mesei, se pot face în familie. Toți! Timpul petrecut împreună este prețios, iar căsătoria voastră are de câștigat astfel! Iubirea se măsoară în timp petrecut împreună.

4. În același pat? Și asta face căsnicia mai frumoasă!

E greu cu copiii. Unii plâng noaptea, alții nu, unii dorm în pătuț, alții nu, dar, pe cât posibil, soții ar fi bine să doarmă în același pat. Soluții se pot găsi (face soțul un compromis şi acceptă să doarmă mai atent; luați un pat pentru copil care se atașează de al vostru; reușiți să învățați copilul în pătuț sau în cameră separată, etc). Dacă nu e posibil, atunci când adorm copiii, petreceți măcar 10 minute, discutând despre copii, despre ziua care a trecut și despre planurile viitoare. Sexul e de asemeni foarte important. Ar fi bine să nu se rărească prea tare și în niciun caz să nu lipsească.

5. Când e vorba de copil..

Știu că trebuie schimbat, hrănit, dat atenție, plimbat, adormit și altele. Ocupă mult timp și unele lucruri îi fac pe părinți să se certe.

Pentru soție: Faptul că „nu l-ai făcut singură” sună a reproş atunci când vrei ca soțul să te ajute. Pur şi simplu roagă-l să te ajute. Bărbații mai încearcă şi să se fofileze. Găsește o variantă să nu fii cicălitoare. Uneori, lucruri ca schimbatul scutecului sau hrănitul, nu li se par încântătoare pentru că e multă „mizerie” și ei sunt mai simandicoşi. Roagă-l să facă el altceva și schimbă sau hrănește tu copilul dacă știi că pentru el e dificil. Va fi de ajutor, crede-mă!

Pentru soț: încearcă să îți ajuți soția cu orice. Dacă nu, măcar bag-o în seama să știe că ești acolo lângă ea. Fii mai săritor sau măcar nu îi spune că n-a făcut destule. Femeilor nu le trebuie mult până îți fac capul calendar :). De ce să o cauți cu lumânarea?

Mulți părinți dau copilul de la unul la altul ca pe o minge de ping pong ca şi cum nu ar fi amândoi la fel de responsabili pentru el. Îl folosesc pentru a face reproșuri sau ca motiv pentru „nu am timp”. Unii fac din el o povară. Copilul nu are nicio vină pentru că nu putem fi noi așa cum ne-am dori. Putem încerca măcar să facem schimbări.

Aceste 5 lucruri care fac căsnicia mai frumoasă mai au nevoie de răbdare, calm și iubire. Cred că e rețeta ideală pentru fericire. Tu ești fericit?

Știai că părinții fericiți au copii fericiți?

Pe curând!

Facebook Comments
Alarmele lui Edy
5 lucruri pe care să NU le faci copilului tău

11 Comments

 • avatar image

  racoltapetru6

  ian. 21, 2016

  Reply

  Dacă nu e numai teorie, e perfect pentru fiecare cuplu. :)

  • avatar image

   Mami

   ian. 21, 2016

   Reply

   Pentru mine nu e numai teorie.. Daca postarea asta ajuta si pe altii, e ideal!

 • avatar image

  deea tusk

  ian. 21, 2016

  Reply

  Cu eforturi din ambele parti casnicia se leaga si mai bine odata cu nasterea puiului.Fiecare zi e o provocare!Mi-au placut cele scrise de tine!

  • avatar image

   Mami

   ian. 21, 2016

   Reply

   Asa cred si eu. Multumesc!

 • avatar image

  szqwer

  ian. 22, 2016

  Reply

  Si noi am procedat la fel, nasterea copilului ne-a unit si mai tare si a sudat cuplul.

 • avatar image

  Aliosa

  ian. 22, 2016

  Reply

  Buna seara, "Mami " ! Din propria-mi experienta dar si din constatarile pe care le acumulez cand merg in vizita la ANDREIUT aliosapopovici.wordpress.com/2016/01/20/ aparitia COPILULUI a fost nu numai benefica, DUMNEZEIASCA ci COAGULANTA in sensul ca ne-a APROPIAT si mai mult !!! :) :) :) Sfaturile tale sunt bune iar PARINTII care au probleme de genul asta, ar trebui sa tina cont de ele ! :) youtu.be/Jb2AdMtArSs De la mine numai ganduri bune si curate, de la ANDREIUT pupici pe saturate ! :) Aliosa.

  • avatar image

   Mami

   ian. 22, 2016

   Reply

   :) multumim!!

   • avatar image

    Aliosa

    ian. 24, 2016

    Reply

    Sera frumoasa intregii familii ! :) Aliosa.

 • avatar image

  arakelian

  feb. 05, 2016

  Reply

  Am aplicat regula cu ajutat si implicat tatal din prima zi. Am avut norocul si cu ginecologul care a implicat tatal la ecografii, a avut mereu discutii ca de la "tata la tata". Mi s-a parut extraordinar - si ii multumesc pt asta - tati spune ca nu s-a simtit minimizat. In rest, eu am fost singura mare parte a saptamanii (tati in delegatii) asa ca m-am descurcat. Dar cand venea imi fixam si ceva timp pt mine (o baie/calculator etc).

  • avatar image

   Mami

   feb. 05, 2016

   Reply

   Super!!

 • Recomandarile zilei: Linkuri recomandate | Blogatu

  feb. 08, 2016

  Reply

  […] 5 lucruri care îți fac casnicia mai frumoasă după ce apar copiii […]

Lasă un răspuns