Cum “îi dăm în cap” răcelii

copil_1an_raceala_remedii_curge_nasul_zps06alwyzo

Se pare că la noi anul a început cu vești proaste. Soțul meu a răcit și Edy (1 an și 4 luni) a preluat virusul. Nu e răcit tare, azi i-a curs nasul un pic, nu s-a înfundat, nu a făcut febră și nici nu tușește, dar am fost un pic stresată să nu fie mai rău.

Aseară am mers pe o variantă tradițională, am pus două cepe tăiate lângă pernă şi cred că au ajutat mult de tot, că răceala încă nu se instalase bine. Apa de mare şi batista bebelușului au fost indispensabile astăzi, iar spre seară s-a văzut că deja e mult mai bine. Pompițele pentru nas sunt de asemeni bune în aceste cazuri.

Edy începe o nouă perioadă de erupție dentară și cred că imunitatea lui e mai slabă. Văd că sânul devine iar baza, dar despre asta nu imi fac griji. Afară e foarte, foarte frig şi până acum nu am ezitat să ieșim. Azi însă am preferat să îl las să se refacă.

Din cate știu eu, dacă nasul curge, nu e nevoie să intervenim. Trebuie să ne asigurăm că respirația nu e îngreunată, că nu face febră sau nu sunt alte simptome. Cred că ceapa e un remediu bun pentru a ușura căile respiratorii. La noi a funcționat.

Un telefon sau o vizită la pediatru pentru o părere e necesară, mai ales pentru părinți, care de cele mai multe ori sunt agitați. De medicamente nu o să vă spun nimic, cred că fiecare copil e unic şi fiecare caz diferit, iar părinții trebuie să urmărească simptomele şi să discute cu un medic pentru cele mai bune recomandări. Există picături, spray pentru nas, plasturi sau creme mentolate care pot ajuta copilul să respire mai bine pe timpul nopții, dar la fel şi o poziție semiridicată  în timpul somnului.

O alimentație variată e recomandată în general şi cu atât mai mult în cazul unei răceli. Dacă mămica alăptează, cred că e bine să mănânce cât mai multe fructe și legume, mai ales din cele bogate în vitamina C, pentru că din laptele matern nutrienții se asimilează foarte bine și astfel putem grăbi vindecarea.

Hidratarea şi somnul sunt absolut necesare pentru refacerea organismului. Supele, apa cu puțină lămâie şi miere (după vârsta de un an) sau apa simplă mențin corpul hidratat şi elimină toxinele. Mai trebuie verificată şi umiditatea din locuință, să fie una optimă.

 Ziua de astăzi aproape că e gata şi Edy pare mult mai bine decât era dimineață. Poate se va termina cu răceala mai repede decât cred eu. Şi calmul, răbdarea sunt factori care ne ajută să trecem cu bine peste toate.

Pe curând!

Foto babyearth.com

Facebook Comments

18 responses to “Cum “îi dăm în cap” răcelii

 1. Domnul Isus să il vindece pe Edy!

 2. Noi am stat cu mucisori o lună aproape.Erau apoși și enervanți.Nu am intervenit cu medicamente.Sănătate maximă!

 3. multa sanatateeeeeeeeeeeeee :*

 4. Multă sănătate!

 5. Sănătate multă, că remedii naturiste și potrivite văd că găsești!

 6. Sanatate lui Edy.
  TOate cele bune.

 7. Bine-ar fi sa nu racim
  dar de se intappla si asa ceva,
  nu trebuie ca noi sa ne” doftoricim”
  ci sa instiintam doctorita ! 🙂
  La Multi Ani 2016 ! 🙂
  Alliosa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *