Dezvoltare Eduard / Produse, cumparaturi, review

Joacă

la grădiniță joacă

Astăzi e o zi foarte lejeră. Ne-am trezit devreme și am luat micul dejun în familie. Pentru noi, masa e un prilej foarte plăcut de a petrece timp împreună, de a mai povesti, de a ne bucura unii de alții, iar Edy e foarte vesel și nu prea se plictisește cât timp e în scaunul lui.  De obicei e foarte atent la ce mănâncă, alege bucățile, îmi arată dacă mai vrea ceva, râde la noi, se prostește, dar are ocupație.

Cât am strâns eu masa, băieții s-au jucat pe covor în sufragerie, ca în fiecare dimineață în care suntem toți acasă. De fiecare dată se găsesc de inventat câteva jocuri educative, mai ales că avem cărți cu animale, o numărătoare, tot felul de jucării pe care le sortăm pe culori sau după formă. Aliniem şi numărăm baloane, îi spunem poezii scurte și ritmate și îl antrenăm pentru a învăța lucruri noi.

Edy știe multe animale, îi plac foarte mult și le recunoaște oriunde mergem, așa că ii face plăcere să ni le arate, să le denumească şi să spună cum face fiecare. Şi număratul e ceva care îl captează. Numărăm în joacă orice: scobitori, paie, monede, jucării, baloane, mingi, bani, buline, figurine, pixuri, cutii etc.

De când a împlinit un an și trei luni parcă a trecut la alt nivel. Se joacă mult cu anumite lucruri care îi captează atenția, le întoarce pe toate părțile şi pe unele le bagă în gură. Nu îl deranjez dacă e concentrat la joacă, însă de cele mai multe ori trebuie să fiu în cameră, să mă știe acolo. Nu îi place să se joace dacă vede că plec. Formele (patrat, triunghi, cerc etc) sunt la mare interes, deși încă nu reușește să le potrivească în spațiile special destinate. A învățat câteva culori, așa că e interesat mai mult de acest aspect.

A trecut aproape o lună de când verișoara lui Edy vine pe la noi zilnic. Nu mai e așa agitat dacă mă apropii de ea şi deși nu acceptă asta încă 100%, nici nu o dă deoparte ca la început. Uneori Edy o gâdilă, o mângâie pe cap (și nu e tot timpul foarte atent la mișcări, dar ea nu e deranjată), iar ea ar vrea să îl pupe, să îl îmbrățișeze şi el nu stă. A evoluat relația lor, se joacă împreună lângă cutia cu jucării, își dau obiecte și se fugăresc pe după masă. Noi suntem încântate de cum se manifestă, mai ales pentru că ne așteptam să se ocolească și să pară că nu se observă unul pe celalalt.

Pe curând!

Facebook Comments
Cum să arate camera copilului?
Edy visează și zâmbește în somn

3 Comments

 • avatar image

  Aliosa

  ian. 26, 2016

  Reply

  Daca COPILUL din foto este EDY, atunci merita toate atentiile familiei ! :) Bine intocmit planul de crestere a copilului ! :) Ma uit la voi si-mi revad nepotelul ANDREI pe care, desi l-am vazut recent, aliosapopovici.wordpress.com/2016/01/20/ deja imi este dor de el ! :) Sa va traiasca BAIETELUL, sa-l cresteti cum considerati voi ca e mai bine ! :) O saptamana plina de idei novatoare in educarea lui EDY ! :) Cu stima, Aliosa.

  • avatar image

   Aliosa

   ian. 29, 2016

   Reply

   :-( :-( :-(

  • avatar image

   Mami

   ian. 29, 2016

   Reply

   Fotografia de mai sus nu imi apartine asa ca nu este Edy, dar pentru mine copilul meu e cel mai frumos așa ca merita toata atentia de care dispun. Multumesc de urari si de vizita pe blog! Va mai astept cu drag!

Lasă un răspuns