Diverse

Nemo și Memo


Edy e fascinat de pești. Dacă mă duc cu el la petshop, după ce se uită raaapid la căței şi papagali, rămâne zece minute lipit de acvariu şi urmărește atent fiecare mișcare. Îi plac mult peștii şi uneori scoate niște sunete de încântare maximă şi saltă de bucurie acolo lângă ei :).

La noi în oraș, la mall, este un acvariu gigantic cu apă sărată. Sunt pești mici şi mari, stele de mare şi corali. Mulți dintre pești sunt din aceia portocalii, ca în desene animate (Nemo), așa că ne-au tot atras atenția. Totuși nu am stat niciodată să mă gândesc cum se numesc. Am văzut şi un peşte Dory chiar.

Noi uneori căutăm tot felul de imagini pe google (cu animale sau obiecte) şi îi cerem lui Edy să le denumească, pentru că deja vorbește destul de multe. Fiindcă lui îi plac peștii (el le zice „peti”), una dintre căutări asta conține. Astăzi, soțul meu a găsit pe net o poză cu peștele portocaliu, m-a întrebat pe mine ce pește e şi eu am zis Nemo fără să stau pe gânduri.

E un personaj foarte cunoscut dintr-un film şi foarte apreciat de copiii de peste tot. De fapt e un peşte clovn (clownfish). Nu am văzut filmul, dar odată cu Edy am îndrăgit şi eu personajele Nemo şi Dory.

Fiindcă nici Memo nu îmi era străin şi mă gâdila memoria când îmi repetam, avut o sclipire de moment. Mi-am amintit că era un roboțel dintr-un desen animat pe care îl savuram în copilărie. Da! Mai țineți minte Cartea Cărților? Mie mi-a plăcut așa de mult că acum m-am uitat cu nostalgie la fotografiile acestea:

Ce mult s-au schimbat desenele animate! Nu numai grafica ci şi limbajul, tema, totul. O să îmi amintesc cu drag despre desenele de atunci..

Pe curând!

 

Facebook Comments
Cum e să nu te uiți la tv?
Despre prietenie

7 Comments

 • avatar image

  Mami

  ian. 10, 2016

  Reply

  Eu stiu ca e munca multa si pana nu creste Edy sa faca pretentii :) nici nu ma gandesc sa iau ceva. Nici dupa nu stiu daca o sa ma convinga :))

 • avatar image

  racoltapetru6

  ian. 10, 2016

  Reply

  Mi-ai dat o idee bună! O să-mi iau, ca animal de companie, un pește, și am să-ți spun cum o să mă simt sub protecția lui. :)

  • avatar image

   Mami

   ian. 10, 2016

   Reply

   :) sunt numai vreo doua tipuri de pesti care pot trai singuri si fara instalatii de aer, asa ca pe Nemo nu cred ca il convingi sa iti tina companie decat daca mai aduci cativa de-ai lui. Sa ma anunti si pe mine cum e cu companie noua! Zi frumoasa!

 • avatar image

  Poteci de dor

  ian. 10, 2016

  Reply

  Ce dragi îmi erau mie desenele alea!!! Mulţumesc pentru reamintire! Deşi nu cred că Edy ar fi prea încântat de un singur peşte, face bine la relaxare. Sunt acvarii de birou, adică mici şi tare drăgălaşe. Şi da, e un singur peşte în ele. Uşor de întreţinut şi fără bătăi de cap. ;)

  • avatar image

   Mami

   ian. 10, 2016

   Reply

   Da, eu stiu cum arata dar deocamdată nu cred ca are rost. Poate ii piere tot interesul pentru ei daca ii are tot timpul la dispoziție..

 • avatar image

  adndefemeie

  ian. 10, 2016

  Reply

  Mai am vazut prin fuga peste canale, aceste desene pe canalul Omega (parca) si m-am uitat ca un copil mic la ele. Eu le aveam cand eram mica pe caseta video, si m-am uitat la ele pina s-a deteriorat banda. Cat despre pesti...... si noi am avut un acvariu mic, dar interesul a fost de scurta durata (a si uitat de ei), si au incepu sa moara toti. Sunt relativ costisitor de intretinut. Ma gandesc sa ne luam un perus, ca si asa este destula galagie in casa cu doi copii, asa ca nu ne va strica zen-ul. (poate doar al sotului :P )

 • avatar image

  Modern Girl

  ian. 11, 2016

  Reply

  Anul acesta este anuntat Finding Dory! ;)

Lasă un răspuns