Povestiri din viata / Produse, cumparaturi, review

Dezinfectant de… copii

dezinfectant gura

Când merg la supermarket, am obiceiul să mă uit la produse pe care nu le-am mai văzut şi să citesc etichete.  Îmi place să fac asta şi cred că e bine să fiu la curent cu noutățile. Ultima descoperire a fost cam… ciudată. Este vorba despre un dezinfectant, nu cel din imagine.

dezinfectant gura

Eram pe la rafturile cu bebeluşi, cred că le ştiți și voi, alea unde sunt termometre, biberoane, suzete, cărucioare şi alte lucruri. Văd o cutie cu niște spray-uri mici, aliniate frumos. Iau de acolo unul și ce credeți că scria pe el? Spray dezinfectant pentru gură (cred ca mai scria şi față, mâini dar mă uitam prea insistent la „gură”, că nu mai țin minte).

Îl întorc pe toate părțile, mă uit ce conține de poate fi dat în gură şi se pare că pe lângă apă mai era o substanță despre care scria că se evaporă şi copilul nu înghite decât apa. Nu mă întrebați ce firmă era, cum se numea, cât costa, că n-am stat să ma uit. Nici măcar pe net n-aș avea de unde să găsesc o imagine să vă arăt pentru că nu știu ce să caut.

Mă tot întreb de atunci pentru ce și-ar da cineva în gură așa ceva. Sau copilului. Adică na.. şi eu am un spray pe care îl foloseam când Edy mângâia pisicile de la ghena de gunoi dar în rest nu m-aș fi gândit că mi-ar trebui un spray să îl dau şi în gură.

Ştiu că sunt afecțiuni bucale pentru care se recomandă spray-uri de gât, dar cred că cine are așa o problemă merge la medic, iar medicul îl trimite la farmacie, nu la supermarket.

Edy bagă în gură orice lucru nou, iar cele pe care nu le poate lua să le bage în gură, le linge. Așa descoperă el lumea şi nu i-am interzis de fiecare dată. A lins şi coșul de cumpărături, uşi şi tot ceea ce nu cunoştea bine.

Oare trebuia să îl dau cu spray dezinfectant după asta?

Cred că și produsele de acest gen apar ca urmare a unei cereri sau necesități. Poate sunt părinți obsedați de microbi care își dezinfectează copiii. Şi eu am văzut odată o mamică în metrou cu copilul şi ștergea bara de susținere cu spirt. Nu aveam copil atunci, dar mi s-a părut deplasat. Oricum, e mai acceptabil decât dacă vedeam că îi dă spray în gură.

Mă luminează și pe mine cineva pentru ce se folosesc aceste spray-uri? Că n-am găsit nicio variantă plauzibilă.

Pe curând!

Facebook Comments
Și tu poți fi Supernanny
Pregătiri pentru.. oliță

9 Comments

 • avatar image

  duduiamagda

  feb. 14, 2016

  Reply

  Dacă ar fi fost pentru adulți aș fi zis că acest spray e făcut pentru a alunga aminirea unui sărut neinspirat cu o persoană nepotrivită. Chiar mi-a stârnit interes subiectul. Cred că am dat peste ceva relevant http://www.sitemedical.ro/content/stomatita-ulcera%C5%A3ii-%C3%AEn-gur%C4%83-la-copii-%C5%9Fi-la-adul%C5%A3i-cauze-simptome-tratament

  • avatar image

   Mami

   feb. 14, 2016

   Reply

   Dar nu cred ca cine are asa ceva merge la market sa ia spray, ci la medic care trimite la farmacie. Nu?

   • avatar image

    duduiamagda

    feb. 14, 2016

    Reply

    Unii oameni se tem de medic. Prin urmare, ei aleg să se trateze singuri. În momentul în care observă că e groasă treaba, atunci apelează la specialiști.

 • avatar image

  racoltapetru6

  feb. 15, 2016

  Reply

  E prima dată când aud despre așa ceva. Mare e grădina ta, Doamne!

 • avatar image

  szqwer

  feb. 15, 2016

  Reply

  Cand eram fumatoare si nu eram casatorita cu sotul meu, el fiind nefumator, eu foloseam foarte des spray de gura pentru a anihila mirosul tigarilor.Se gasea si in hypermarketuri aces spray bucal, nu neaparat la farmacii.Oare despre ala este vorba?

  • avatar image

   Mami

   feb. 15, 2016

   Reply

   Nu cred, pentru ca era pentru copii..

 • avatar image

  Aliosa

  feb. 15, 2016

  Reply

  @ ALLL !!! COPILUL este o fiinta gingasa, cruda, predispus la a se infesta din orice ................ Ca urmare, COPILUL NU trebuie lasat sa bage in gurita nimic din ce intalneste in calea lui sau din ce ii da cate o bunicuta grijulie din cosuletul nepoatei sale .......... MICROBII circula cu MILIARDELE pe metru cub de oxigen ....... Si uite asa, se ajunge in situatia in care COPILUL se imbolnaveste iar doctorii NU cunosc din ce cauza cum se intampla acum cu acei copii din Arges.......... Acest comentariu NU se vrea un repros la adresa ta MAMI, ci se adreseaza tuturor MAMICILOR ! :) Toate cele bune ! :) Aliosa.

  • avatar image

   Mami

   feb. 15, 2016

   Reply

   Asa e, microbii circula cu miliardele dar nu putem sa nu lasam copiii sa ia contact cu nimic. Nu-l putem tine intr-un bol de sticla. Grija exagerata face mai mult rau, asa ca eu prefer sa il las sa puna mana pe jos, sa ia pietre, nisip, sa atinga ce il intereseaza si il las sa exploreze. Nu cred ca ii fac un bine sa il privez din a explora, iar unii copii, cum e si Edy, exploreaza... gustand. Sunt tot timpul langa el si nu prea au acces bunicutele grijulii sa îi ofere ceva.

 • avatar image

  De ce nu?

  feb. 17, 2016

  Reply

  Corect: cine are nevoie, consulta medicul. Sunt, într-adevăr, persoane obsedate de microbi, dar mai cred ca cererea de anumite produse poate fi creata și artificial, de exemplu prin reclame.

Lasă un răspuns