Povestiri din viata

Când dorm copiii pe pernă?

copilul prima data

Lui Edy îi place mult să doarmă pe burtă. Cred că mă moștenește 🙂 eu numai așa aș dormi. De multe ori doarme cu fundul în sus și cu genunchii la piept şi mă amuză poziția respectivă. Fac o paranteză să vă spun că somnul cu fundul în sus nu are nicio legătură cu viermii intestinali. Citisem undeva despre o mamă panicată că cineva i-a zis că dacă doarme așa copilul, înseamnă că are viermișori 😦.

copilul prima data

Revenind la somn.. Edy, de multe ori după ce termină de supt, se întoarce cu spatele la mine și adoarme. Însă uneori se ridică și se foieşte ca şi cum și-ar căuta locul şi se urcă pe pernă. Nu s-a întâmplat doar odată, se întâmplă aproape în fiecare seară. Dacă doarme pe o parte sau cu fața în sus, nu se urcă pe pernă, doarme fără, însă pe burtă nu se poate altfel.

Niciodată nu am fost de acord să îl pun pe pernă.

Nici pentru ca să îl obișnuiesc cu statul în fund, nici la culcare, pentru că știam că bebelușii trebuie să doarmă pe loc drept. Așa e bine pentru coloană. Până și căruciorul a fost cu landou, să nu cumva să fie vreun pic oblic când doarme el. Totuși, acum nu prea am ce să îi fac.

Când dorm copiii pe pernă?

Ştiu că pe pernă se poate dormi de la 2-3 ani. Acum nu cred că îl afectează felul în care doarme, pentru că nu stă cu fața în sus sau gâtul strâmb, dar mi-am mai pus probleme şi mi-am făcut procese de conștiință. Dacă îl iau de pe pernă se întoarce mofturos sau se urcă din nou.

Eu am fost întotdeauna de parere că toate lucrurile vin de la sine și trebuie să le dăm voie să fie așa, însă nu pot să nu mă gândesc că poate ar trebui să fac ceva. Cât pot, îl mai feresc. Eu mai pun pături sau perne şi în alte zone ale patului, ca să nu cadă el şi dacă ajunge pe la ele tot așa se urcă.

Ai voștri copii tot asa fac?

Facebook Comments
Week-end plin
Neliniști de mamică

8 Comments

 • avatar image

  Ileana

  mart. 26, 2016

  Reply

  Ai dreptate! Edy doarme asa cum ii vine lui bine! :) Vise frumoase! <3

 • avatar image

  A.Dreamer

  mart. 26, 2016

  Reply

  Si eu si copiii dormim pe burta! ❤️ Tatăl lor poate dormi doar pe spate si mi se pare amuzant ca ai mei adora sa doarmă pe burta. Legat de perne, cred ca le-am pus de pe la 2 ani o perna foarte, foarte subțire, si cu timpul le-am pus o perna normala. ☺️ Dar ei nu pot dormi fara perna si nici eu.

 • avatar image

  Aliosa

  mart. 26, 2016

  Reply

  Buna dimineata Mami ! COPIII dorm pe partea care le vine mai bine ! :) Important e sa aiba cele mai bune conditii si atentii ca SOMNUL sa fie linistit ! :) Foarte bine cum procedezi : " Paza buna trece primejdia rea " :) Cat timp Edy doarme linistit , dulce ca un INGERAS, cu mare drag eu te invit sa-mi fii alaruri virtual acum la ceas aniversar ! :) aliosapopovici.wordpress.com/2016/03/25/ Weekend placut ! :) Cu stima, Aliosa.

 • avatar image

  racoltapetru6

  mart. 26, 2016

  Reply

  Nepoțica mea doarme mai mult pe spate, la fel cum fac și eu de mic copil. Am auzit că-i cea mai indicată poziție.

 • avatar image

  doarnicol

  mart. 26, 2016

  Reply

  Și eu puneam perne lângă pat.. hihi Eu cu-al meu Chiț am făcut cam așa, l-am lăsat să "adulmece" cumva ideea de pernă, să văd dacă alege el singur să pună căpșorul pe ea înainte de a adormi. Cum ai spus tu.. de la sine. Și până la urmă a ales să.. da. :D Cred că e totuși mai comod așa, decât fără. Deloc. Și desigur, mai întâi o pernă mică, spre plată, apoi.. o pernă potrivită și tot așa.. :)

 • avatar image

  Ileana

  mart. 26, 2016

  Reply

  http://i1055.photobucket.com/albums/s509/lenus7/noapte%20buna/blogdoareuileana/0J-vi6UNX9284JY7Ixyrp4LCAgI_nrQGdTvhRKpsWd1aowctkJzdbA_zpsyl2i2xkq.gif Norocul să fie mereu cu voi . . . să aveți parte de iubire . . . zâmbetul să-l aveți mereu pe fața și un weekend plin de VIAȚA vă doresc tuturor ! Have a great and beatiful weekend ! http://i1055.photobucket.com/albums/s509/lenus7/noapte%20buna/blogdoareuileana/Mixed_Lilies_BouquetINFO_zpsscpacdlu.gif http://i1055.photobucket.com/albums/s509/lenus7/noapte%20buna/blogdoareuileana/10982006_867357059969354_6631142853286567340_n_zpskiiklxcq.jpg

 • avatar image

  Poteci de dor

  mart. 26, 2016

  Reply

  Eu, dacă n-am un Edy al meu, am voie să zic numai de mine? :D Într-o parte, ghemuită, dorm ca legănată :D

 • avatar image

  Aliosa

  mart. 27, 2016

  Reply

  Buna seara , Mami ! Multumesc ca mi-ai fost alaturi virtual la implinirea a 7 ani de la lansarea BLOGULUI aliosapopovici.wordpress.com/2009/03/25/ Stiu ca nu serbati acum PASTELE ci pe 1 MAI ca si mine dar, pentru frumusetea videoclipului , il postez si la tine ! :) youtu.be/wMPfrQfxVmg O seara placuta , Aliosa.

Lasă un răspuns