Activitati si jocuri / Produse, cumparaturi, review

Cartonașe de activități Montessori. Se găsesc în librării!

Astăzi vreau să vă spun câte ceva despre aceste cartonașe de activități pe care le-am tot lăudat în alte postări. Nouă ne plac foarte mult, sunt foarte practice și se pot lua oriunde. Copilul are ocupație, se antrenează, din punctul meu de vedere sunt ideale. Eu am câteva seturi tipărite de Editura Gama, însă oferta lor este mult mai mare şi sigur o să mai cumpăr.

Edy are un an şi jumătate acum. Cartonașele de activități pe care le avem sunt recomandate de la vârsta de 2 ani, dar fiindcă lui i-au plăcut mult animalele şi am observat că e interesat, am decis să le folosim mai devreme. Le-am găsit la o librărie din oraş şi am stat mult să aleg, pentru că nu mă puteam hotârî. Erau şi pentru copii mai mari, peste 5 ani, cu numere, litere, socoteli, dar erau și pentru copii mai mici, cu fructe şi legume, orașe, tot felul de asocieri, insecte, păsări, flori etc.

Ele vin sub forma unui pachet de cărți de joc. Cele în stil Montessori au câteva informații despre această metodă și instrucțiuni de utilizare. Producătorul sugerează folosirea lor pe niveluri de dificultate şi chiar propune jocuri.

ustensile-unelte-montessori-editura-gama-copii_zpsydr8uuvv

Eu am un pachet cu ustensile şi unelte. Pe partea din față e o imagine cu obiectul, pe spate e scris numele obiectului (în română şi engleză), o caracteristică, materialul din care e realizat obiectul şi zona de întrebuințare. Edy e încântat când vede șuruburi, cuie, palete, cleștişori, ascuțitori.

cartonase-animale-montessori-gama_zpswjo2zhez

Cartonașele cu animale sunt de departe preferatele lui. Tot în stil Montessori, acestea se bazează pe asocieri. Pe un cartonaş se află un animal fotografiat din lateral, pe un alt cartonaș este fața animalului. Le puteți vedea în fotografie. De asemeni, au informații pe spate. Edy le adoră şi știe toate animalele din acest pachet. De multe ori îmi cere să i le dau dacă sunt puse într-un dulap în care nu le ajunge.

animalele-junior-editura-gama-cartonase-activitati_zpsnwtjmwi0

Mai avem încă un set cu animale. Pe față au denumirea şi cateva caracteristici indicate de imagini (care se regăsesc într-un cartonaș separat cu legenda). Lui Edy îi distrag un pic atenția acele caracteristici, pentru că sunt colorate. Îmi spune culorile în loc de animalul din imagine. În pachet se mai găsește şi un „vânător” pentru că la instrucțiuni este propus un joc în stilul „Păcălici”, dacă îl mai țineți minte din copilărie.

Se pot grupa cartonașele în funcție de câte picioare au animalele, dacă sunt domestice sau sălbatice, după continentul din care provin, etc. Jocuri se găsesc foarte multe.

Eu am postat şi un filmuleț cu Edy spunându-mi animalele dar şi unul cu culori, forme și unelte de pe aceste cartonașe. Edy a început să zică mai clar şi corect, e interesat şi are răbdare, așa că eu cred că ne ajută foarte mult.

Seturile Montessori pe mine m-au costat 8.5 lei (fiecare) la librărie şi pe cel portocaliu am dat 8 lei, dar prețurile sunt afișate și pe site-ul editurii Gama. S-ar putea să fie diferențe mici. Vi se par interesante?

Pe curând!

Facebook Comments
Joacă în aer liber
Scutece tip chiloței

6 Comments

 • avatar image

  racoltapetru6

  mart. 05, 2016

  Reply

  Cel mai mult contează că-i plac lui Edy. Noi ne adaptăm după copii.

  • avatar image

   Mami

   mart. 05, 2016

   Reply

   Asa este! Multumesc de vizita, Petru!

 • avatar image

  Super-Mami

  mart. 06, 2016

  Reply

  deja stie Edi de sange rece si sange cald? :o

  • avatar image

   Mami

   mart. 06, 2016

   Reply

   Nu, dar stie culorile si vede semnul roșu sau albastru si imi spune culoarea, asa ca nu mai e atent la animalul de pe cartonas

 • Cum putem stimula limbajul bebelușului în primii doi ani de viață? - Emoţii de mămică

  apr. 02, 2018

  Reply

  […] că îi face plăcere. Deci da, poți stimula limbajul bebelușului arătându-i imagini sau cartonașe cu activități și denumind obiecte. Și nu, nu îl chinui făcând acest […]

 • Cum e Ioana la 1 an și 8 luni? Ce face? Cât doarme? Cât mănâncă?

  sept. 22, 2018

  Reply

  […] minte că la 1 an și 8 luni Edy repeta culori și forme. Adora să îl întreb toată ziua despre asta, deci așa ne petreceam mult timp. Așa ne jucam. […]

Lasă un răspuns