Diverse

Curățenie de primăvară

De curând am făcut curățenie de primăvară. Am scos hainele groase din dulapuri, am pus în loc tricourile şi fustițele. Am scos hainele care i-au rămas mici lui Edy, am triat ce era nou să știu ce mai avem. Le-am aranjat pe toate de la mic la mare, că îmi place să le văd aliniate frumos pe umerașe şi m-am îndreptat spre cutiile de jucării. Fiindcă Edy nu mai e chiar mic, am hotărât să pun deoparte cam tot ce însemna jucarii de bebelusi. El acum e interesat mai mult de forme, butoane şi alte tipuri de activități. Nu m-a lăsat inima să i le iau de tot, așa că le-am pus într-o cutie la îndemână. Zornăitorile au culori frumoase, de jucăriile gingivale încă e nevoie, de covrigii de plastic este încă interesat, cum să le pun în altă parte?

Mie mi se par foarte practice cutiile de depozitare.

Copilul are posibilitatea să păstreze mai bine curățenia, să țină jucăriile pe categorii și știind cum sunt aranjate, nu mai scoate de peste tot, devine mai responsabil, învață să fie ordonat. Metoda Montessori mie mi se pare foarte bună, iar una dintre recomandări este chiar folosirea acestor cutii.

Mie nu îmi place să aștept Paştele sau Crăciunul ca să sterg praful şi să simt mirosul de curat. Nici nu înțeleg excesul de zel care începe chiar înainte de o sărbătoare mare. Prefer să spăl geamurile mai des, să sterg praful şi de pe dulap şi de dedesubt, iar căldura îmi dă un impuls şi mai mare de a face curat. Parcă mi-e mai drag să am activități gospodărești când soarele bate la geam. Îmi face pofta de flori în casă, miros proaspăt şi chef de treabă.

Apropo de flori, zilele astea am tot mers în piață. Aș veni cu câte un braț de lalele, zambile sau frezii în fiecare zi dacă ar fi după mine. Sunt atât de frumoase! Am preferat însă să nu cumpăr flori, pentru că aveam acasă încă buchețelul de frezii primit de la soț de 1 martie. Şi nu numai că e frumos, dar miroase tare bine.

Zilele care urmează voi merge în vizită la un bebeluș născut de curând.

I-am luat hăinuțe şi o jucărie cum a avut și Edy pentru că ştiu ca a fost foarte încântat de ea. Și acum o mai găsesc prin casă, deci încă nu a devenit plictisitoare. O pun şi pe ea în cutia de depozitare deși știu că mâine iar o culeg de pe jos. Măcar am astăzi satisfacție că e curățenie :).

Pe curând!

Facebook Comments
Avem nevoie de timp pentru noi ca să putem face față
Sentimentele pe care le simt eu n-au nevoie de o zi specială

6 Comments

 • avatar image

  racoltapetru6

  mart. 03, 2016

  Reply

  Primăvară, flori și curățenie. Foarte frumos și îmbietor! :)

 • avatar image

  MMara

  mart. 03, 2016

  Reply

  https://mmarastyle.wordpress.com/2016/03/03/despre-mine-leapsa/ LEAPSAAAA! Treci la treabă! Puup :*

 • avatar image

  Mami

  mart. 03, 2016

  Reply

  La noi inca nu se mananca prin casa decat mar sau altceva ce nu face mizerie. Edy plimba jucariile si obiectele si daca stau 5 minute si spal vase, cand termin am bucataria plina de jucarii si in sufragerie borcane, sticle si altele :))

  • avatar image

   Aliosa

   mart. 04, 2016

   Reply

   youtu.be/zTxH7aKlw1Y In calitate de bunic grijuliu cu cei mici dar isteti,nazdravani , iuti si imprevizibili, aliosapopovici.wordpress.com/2015/11/29/ nu-i lasa te rog lui EDY la indemana " borcane si sticle ", caci se pot sparge si................ Weekend placut ! :) Cu respect, Aliosa.

 • avatar image

  Cristina

  mart. 04, 2016

  Reply

  Si Edy ce face in toooot acest timp? Ce povestesti tu acolo e migalos si necesita timp. Te felicit ca te poti organiza. Eu nu pot. Am adoptat dictonul "o casa curata, o viata pierduta". Geamurile nu sunt spalate de la Pastele trecut...inca se vede afara, noroc cu obloanele. Ma limitez la mancare, bagat si scos rufe din masina si curatat obiectele sanitare. In rest nu pot sa misc in front. Atat imi trebuie sa deschid un dulap ca e prima la scos haine si stivuit in mijlocul camerei. De calcat nici vorba. Le intind frumos pe umeras la uscat si asta este. In rest, de cand cu vremea buna, iesim min 4 ore afara. Asa ca nu-mi ramane timp de prea multe lucruri. In leg cu cutiile- fff bune. Avem si noi ikea; au capac si roti si se stivuiesc una peste alta. Problema e ca nu rezista mult necotrobaite. Adica de min 2 ori pe zi continutul a 4 cutii se afla piramidal sau sub forma de pizza distribuit pe podeaua din sufragerie. Nu sunt sigura ca Montessori e cea care a implementat aceasta "metoda" de organizare. Eu cam am un dinte impotriva unora dintre metodele ei care sunt prezentate in Romanica drept "noutate" absoluta...de la inceputul sec 20. Ma rog, nu intru in detalii de specialitate. Inca o data bravoooo pt harnicie si organizare si spor la treaba!

  • avatar image

   Mami

   mart. 04, 2016

   Reply

   Îmi place sa fie ordine in casa si incerc pe cat posibil sa le fac chiar daca nu fac tot deodata. Edy misuna pe langa mine, il rog sa imi aduca lucruri, ma mai joc cu el, cand sunt in bucatarie il trimit dupa piese lego. Cateodata se joaca si 10 minute sa bage un capac la un surub de la birou si eu ii zic bravo si el mai tare se agita sa nimereasca. Cand nu mai sta, las totul vraiste si fac iar cand se linisteste. De obicei la amiaza doarme cam 2 ore timp in care zbarnai cat pot. De obicei calc, spal vase si fac mancare. Praful in sterg cu el, ii dau si lui o carpa si el o plimba prin casa si tot vine si spune "paf" :)), aspir tot cu el (ii place maxim aspiratorul). Geamurile imi place sa le spal si parca fac mai curata casa. Le spal cam odata la o luna sau 2, mai putin balcoanele pe care le curata sotul. In baie curat cat edy face baie si se joaca cu ratele. Jucarii avem cam tot timpul in casa pe jos, dar seara inainte sa mergem la somn le strangem impreuna. Chiar daca edy duce doar trei-patru la loc, eu il aplaud si el se bucura. Nu fac totul zilnic, da-ti seama. Acum de exemplu am aragazul de sters si friptura de facut, iar de aspirat aspir maine.

Lasă un răspuns