Sarcina, maternitate si nastere

Mișcările fetale în timpul şi… după sarcină?

gravide sarcina

Îmi aduc cu drag aminte de mișcările fetale în timpul sarcinii. La început mai rare şi mai fine, spre final destul de zdravene.

Prima dată când am simțit, eram la serviciu. Cred că aveam vreo 19 săptămâni de sarcină şi citeam ceva la calculator. Am simțit ca şi cum m-a gâdilit ceva sau ca o bulă de aer care s-a plimbat prin burtă. Pur și simplu atenția mea și-a schimbat total destinația şi a fost o emoție de nedescris. Yeeey! Fiul meu îmi făcea cu mâna!

Apoi au fost zile când burta mea făcea valuri.. la propriu. Îmi plăcea să stau în pat să mă uit şi filmam de multe ori. Spre finalul sarcinii s-a întâmplat să iasă cu capul așa de tare, încât m-am speriat că o să mi se rupă burta. Serios! Știu că sună comic, dar atunci chiar așa am crezut. Şi acum mai râd când mă gândesc. N-am numărat niciodată mișcările, cred că ăsta e un stres pentru mamă.

După naștere, am avut o perioadă în care încă protejam burta.

Nu puteam nici noaptea să dorm cu fața în jos, mă trezeam şi abia atunci îmi aminteam că nu e nicio problemă. Orice bulă de aer care îmi gadilea stomacul îmi dădea impresia de bebeluș. Am citit că multe mame au senzația asta după naștere. E ciudat să crezi că mai ai  un bebeluș când tocmai ai născut. De fapt, e doar o obișnuință. În mintea noastră se formează acel sistem de protecție şi asocierea cu ceea ce simțim.

Pe multe forumuri, mămicile întrebau cum este posibil să mai simtă bebeluşul mișcând? De fapt, nu simțim bebelușul ci activitatea digestivă. Știți cum se ridică bulele de aer în apa minerală? Cam așa îmi închipui eu că se întâmplă și la noi în intestine. Şi da, senzațiile se aseamănă.. Bineînțeles că dacă au trecut câteva luni de la naștere și există o posibilitate să fie chiar un alt bebeluș, asta e altă poveste si trebuie investigat. Eu mă refer la momentul când nu e vorba de altă sarcină.

Voi ați simțit sau simțiți așa ceva? Ați crezut vreun moment că e un bebeluş?

Pe curând!

Facebook Comments
Ce gândește o femeie când află că e însărcinată?
Activități în timpul sarcinii

5 Comments

 • avatar image

  mamicadeleut

  mart. 20, 2016

  Reply

  Am mancat la bataie de la bebe cand era in burtica ceva de speriat. Lovea cu pumnii si calcaiele sau coatele cand imi era lumea mai draga. Si acum face la fel cand nu ii place ceva. Oricum senzatia e de milioane.

  • avatar image

   Mami

   mart. 20, 2016

   Reply

   :)) ce tare

 • avatar image

  Aliosa

  mart. 21, 2016

  Reply

  Buna seara ,Mami ! Gandeste pozitiv tot timpul ! :) youtu.be/cZbKT-17Dk4 Noapte buna ! :) Aliosa.

  • avatar image

   Mami

   mart. 27, 2016

   Reply

   Multumesc!! Noapte buna tuturor!

 • Mai pot dormi pe burtă dacă sunt însărcinată? - Emotii de mamica

  iun. 30, 2016

  Reply

  […] burtă. Eram setată pe dormitul lateral :), încă protejam burta şi chiar aveam impresia că mai mișcă ceva înăuntru. Se formaseră niște […]

Lasă un răspuns