Povestiri din viata

Neliniști de mamică

mami e aici neliniști vizita la un nou nascut

Am făcut de multe ori comparație în mintea mea. M-am întrebat de ce al meu copil nu face la fel ca altul. Am gândit că poate are o problemă sau mi-am propus ca în viitor să procedez şi eu cum am văzut la alții. Cred că toate mamele fac așa. Când văd un copil că mănâncă nu ştiu ce, că nu are voie să pună mâna pe ceva sau e lăsat să plângă, mă întreb cine are dreptate. Eu, că nu am procedat la fel? Ea, că nu face la fel ca mine?

Am şi eu neliniști.. ca toate mamele.

Uneori mi se pare că nu fac destule, că Edy nu mănâncă ce şi cât ar fi normal. Uneori cred că ar trebui să ia mai mult în greutate și că suge prea mult. Poate alții fac unele lucruri diferit şi eu nu fac bine. Poate stau prea mult cu el, nu îl duc în mai multe locuri, poate nu vine destulă lume la noi în vizită. Toate mamele își fac astfel de griji şi e normal, nu-i așa?

Fiecare vrea ce e mai bun pentru propriul copil şi deși există acea neîncredere în forțele proprii, mai vin şi sfaturi din toate direcțiile menite să ne facă să fim şi mai nesigure ajute.

Așa am fost crescuți să facem şi așa facem.

Vă amintiți cum vă spuneau părinții sau bunicii că fratele, sora sau verișorii sunt mai cuminți, vorbesc mai frumos, fac curățenie, sunt mai „buni”? Cred că toate astea au rămas în mintea noastră şi ne fac la rândul nostru să comparăm, să ne comparăm, să nu avem destulă încredere.

Uneori sunt fermă pe poziții şi reușesc să trec peste moment. Alteori citesc extrem de mult să pot înțelege că totul e bine. În primul an al lui Edy mi-a fost cel mai greu. Am fost întrebată de ce nu zâmbește mai mult, de ce e fricos, de ce nu vrea la alții în brațe.

De ce îi dau așa de mult să sugă?

Am fost judecată că îl alint prea mult, că îi cumpăr jucării, că nu îl las în grija altora şi tot așa. Mi s-a zis că are probleme, că o să mă chinui cu el, că nu va fi sociabil etc. O să spuneți că nu trebuie ascultată „gura lumii” însă de multe ori e foarte dureros. Nu mai știi dacă faci bine ceea ce faci. Ai vrea doar să te răstești la oricine, numai să te lase în pace.

Acum îmi dau seama că am procedat bine în multe cazuri. Dacă am greșit, măcar știu că am facut-o din propria inițiativă. Mi-am schimbat mult părerile față de acum un an sau doi, dar eu cred că asta înseamnă evoluție. În bine!

Azi am un sfat pentru voi, mămici cu neliniști: ascultați-vă instinctul!

Pe curând!

 

Facebook Comments
Când dorm copiii pe pernă?
Poveşti horror cu copii

6 Comments

 • avatar image

  mamicadeleut

  mart. 24, 2016

  Reply

  Foarte bine si frumos spus ! Si pe mine ma omoara astia cu sfaturile si cand dai de greu sau le soliciti ajutorul fug cat ii tin picioarele, nu mai raspund la telefon, se dau obositi sau raniti. Mai dragut este atunci cand te piseaza cu "un sfat", pana la urma cedezi si il urmezi si cand vezi ca nu a functionat iti raspund acuzator "Pai doar nu crezi ca eu le stiu pe toate ! " .

  • avatar image

   Mami

   mart. 24, 2016

   Reply

   :( da.. sau iti dau sfaturi de alea gen cum sa ii faci baie, cand copilul are deja 3-4 luni de parca tu pana atunci n-ai aflat cum se face asta..

 • avatar image

  racoltapetru6

  mart. 24, 2016

  Reply

  Tocmai faptul că îți pui astfel de întrebări denotă că ești o mămică bună. Răspunsurile vin pe parcurs și diferă de la caz la caz.

  • avatar image

   Mami

   mart. 31, 2016

   Reply

   Multumesc :)

 • avatar image

  Aliosa

  mart. 26, 2016

  Reply

  Dupa parerea mea de TATA si BUNIC, aliosapopovici.wordpress.com/2016/01/20/ MAMICA care-i nelinistita vs. COPILASUL ei, iertata-mi fie indrazneala, NU-I MAMICA ci.........................BUNICA !!! :) :-( :) Sa-ti traiasca Edy ! :) Aliosa.

  • avatar image

   Mami

   mart. 31, 2016

   Reply

   Inca n-am ajuns sa vad cum e sa fiu bunica dar sper sa am șansa sa vad :)

Lasă un răspuns