Povestiri din viata

Poveşti horror cu copii

frica de necunoscut a bebelusilor povești horror cu copii

Am o prietenă care trebuie să nască în curând şi mă sună aproape zilnic să mă întrebe ce am mai avut eu în bagajul de maternitate, ce părere am despre cărucioare 3 în 1, dacă șamponul cutare e bun, ce sistem de purtare are nevoie, cum va fi în maternitate etc.

Eu apreciez faptul că întreabă și se informează şi din alte surse, însă mai mult decât să îi spun cum am procedat eu sau despre ce experiențe am avut parte, nu am cum să o ajut. Cred că fiecare persoană are propriile păreri şi ce mi s-a părut mie bun, ei să nu îi placă. Poate ce nu mi-a plăcut mie, pentru ea să pară diferit.

Cred că e un adevărat ritual la noi în țară ca înainte de nașterea unul copil (și după aceea) să vină rudele şi alte mămici și să dea sugestii. Să expună poveşti care mai de care mai îngrozitoare despre nașteri şi mii de alte probleme. Şi mie mi s-a zis să am grijă unde pup prima dată copilul şi la ce sân îi dau întâi să mănânce. Asta ca să nu fie stângaci. Să îi număr degetele la mâini și picioare când mi-l aduce 😨(încurajator, nu-i așa?). Să nu îl țin în pat, că de oboseală pot să mă urc pe el. Că poate să moară dacă stă cu fața în sus, că i se turtește capul şi alte de astea.

Urmează conținut care poate afecta emoțional! Poveşti horror cu copii

Unii spun poveşti horror cu copii pentru ca părintele să fie atent, să înțeleagă gravitatea lucrului. Ați văzut știrea cu copilul care a înghițit o baterie şi a murit cu arsuri la stomac? Într-adevăr, o astfel de știre ne ajută să conștientizăm la ce ne expunem când lăsăm copilul să se joace cu o baterie. Deși e tragic, nu e spusă cu fiecare detaliu traumatizant.

De curând am fost la cineva în vizită şi i-am dat lui Edy o alună să mănânce (obișnuiesc să îi dau şi acasă, nu era prima dată). Gazda, crispată, mi-a zis să am grijă să nu se înece. A început să povestească despre o cunoştință a cărui copil s-a înecat cu o mărgeluță. Copilul a leșinat, s-a învinețit, făcea spume la gură, ea s-a panicat şi îi băga mâna în gât să i-o scoată. I-a rupt gura de cât l-a forțat şi l-a umplut de sânge. Până la urmă a început să urle şi a auzit-o o vecină. Vecina i-a salvat copilul cu manevra obișnuită de a-l întoarce cu capul în jos.

Deşi e o poveste cu happy end (dacă se mai poate spune așa), pe mine m-a îngrozit mai tare decât știrea cu bateria. A fost spusă într-un mod absolut terifiant. Ba chiar persoana respectivă îmi arăta cum mama aceea îi băga mâna în gură copilului. O săptămână mi-am tot închipuit cum arăta copilul cu gura ruptă. 

Deci, dragi mămici, știu că e bine să învățăm din greșeli. Putem, totuși, da un sfat fără să îl ducem la extrem. Și asta mai ales când e vorba de gravide sensibile şi în pragul nașterii.

Pe curând!

Facebook Comments
Neliniști de mamică
Despre mine (Leapșă)

11 Comments

 • avatar image

  comentatoramator

  mart. 10, 2016

  Reply

  Pfff, cât de nelalocul lor exemplele astea... . Din păcate, nu poți închide gura sfatuitorilor și nici puterea exemplului n-o poți diminua

  • avatar image

   Mami

   mart. 10, 2016

   Reply

   Asa e :((

 • avatar image

  Ana

  mart. 10, 2016

  Reply

  Doamne iarta-ma am citit-o si pe asta! OMG.

  • avatar image

   Mami

   mart. 10, 2016

   Reply

   :(

 • avatar image

  Călător prin viață

  mart. 10, 2016

  Reply

  Doamne....știi ca sunt unii care pur și simplu nu își pot ține gură și atunci mai bine să eviți. Șocantă poveste!!!

  • avatar image

   Mami

   mart. 10, 2016

   Reply

   Da.. Nu ne intalnim des. A fost o întâmplare sa mergem in vizita și sa ne povestească..

 • avatar image

  Poteci de dor

  mart. 10, 2016

  Reply

  Nici nu poţi reacţiona la astfel de poveşti. Doamne fereşte!

  • avatar image

   Mami

   mart. 10, 2016

   Reply

   Asa e.. si sincer nici nu am reacționat. M-am uitat crispata, m-am bucurat cand a terminat de povestit si cam asta a fost...

 • avatar image

  racoltapetru6

  mart. 11, 2016

  Reply

  Apropo de ritualuri: pe la noi se obișnuia, până de curând, ca proaspetei mămici să i se ducă neapărat lapte de pasăre, imediat după naștere. Era prima masă care trebuia s-o ia, pentru a-i stimula laptele mamar.

  • avatar image

   Mami

   mart. 11, 2016

   Reply

   Asta e ca si cum ai manca creier de porc ca sa fii mai destept.. :)))

 • avatar image

  wtfactor

  mart. 28, 2016

  Reply

  M-a ingrozit și pe antipaticul de mine.

Lasă un răspuns